Disney+ achterna: Netflix schrapt gratis proefabonnement

Netflix stopt nu ook in de Verenigde Staten met haar gratis proefabonnement. In tegenstelling tot Disney+ biedt Netflix echter wel een alternatief.

Het behouden van abonnees is een grote uitdaging voor streamingdiensten. Zeker nu er praktisch elke dag een nieuwe streamingdienst wordt gelanceerd. Het gras is elders altijd groener, en de content interessanter.

Einde van het proefabonnement

Disney deed een slimme zet door te stoppen met gratis proefabonnementen toen de hitmusical Hamilton naar Disney+ kwam. De gedachte achter die beslissing is simpel: anders kunnen bijvoorbeeld Netflix-abonnees even dertig dagen proefdraaien, de musical kijken, en weer vertrekken zonder een cent betaald te hebben aan Disney.

Oftewel, proefabonnementen worden dan haast een gratis ticket om een langverwachte film of serie te checken. Het lijkt er sterk op dat Netflix nu uit haar data diezelfde conclusie heeft getrokken: het bedrijf stopt in de Verenigde Staten namelijk met zijn dertig dagen-promo.

Netflix (en Nederland)

Sinds begin oktober kunnen consumenten daar niet meer dertig dagen gratis de streamingdienst uitproberen. Tegenover Variety heeft Netflix de verandering bevestigd: “We kijken naar verschillende marketingpromoties in de VS om nieuwe leden aan te trekken en ze een geweldige Netflix-ervaring te bieden.”

Duidelijk dus. Helaas geldt de zet niet enkel voor Amerika. In Nederland bestaat het proefabonnement al sinds februari niet meer.

Alternatief!

Is er dan ook goed nieuws? Zeker! In tegenstelling tot Disney+ heeft Netflix wel degelijk een alternatief voor het geschrapte proefabonnement. Onlangs lanceerde het bedrijf een speciale website waar consumenten gratis een aantal titels kunnen streamen. Zonder abonnement.

Dan hebben we het onder andere over Bird Box, Murder Mystery en The Two Popes. Toch weer drie vermakelijke films. Daarnaast kun je er ook de eerste afleveringen van bijvoorbeeld Stranger Things en Love is Blind checken. Maar goed, dan zul je dus een betaald abonnement moeten nemen om verder te kijken, in tegenstelling tot de films. Plus: zo weet Netflix ook dat je voor een nieuwe hitserie alsnog een abonnement zult moeten nemen. Kassa!

Hier check je hoe je gratis gebruik kunt maken van die speciale Netflix-pagina.

Variety

Reageer op artikel:
Disney+ achterna: Netflix schrapt gratis proefabonnement
Sluiten