Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 6 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult hoe je een gratis account kunt krijgen

Nu er steeds meer streamingdiensten geïntroduceerd worden, zal Netflix niet meer zo rap groeien als voorheen het geval was. Waar nieuwe abonnees binnenhalen altijd de way to go was, zullen streamingdiensten ook steeds vaker hun huidige gebruikers beter moeten benutten.

Netflix accounts delen

Oftewel: het delen van accounts tegen gaan. We schreven onlangs al over een onderzoek waaruit blijkt dat rond de 40% van alle Nederlandse Netflix-gebruikers zijn of haar account deelt met anderen. Lang niet altijd binnen hetzelfde huishouden.

Het ervoor zorgen dat die gebruikers zelf gaan betalen is een potentiële goudmijn. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Netflix tegenover aandeelhouders heeft bevestigd dat het naar dergelijke technologie aan het kijken is. Technologie die het mogelijk maakt om het ‘illegale’ delen van accounts tegen te gaan.

Juist daarom is het zo opvallend dat de streamingdienst afgelopen weekend weer grappen maakte over het delen van accounts. Natuurlijk is het bedrijf zich pijnlijk bewust van hoeveel mensen hun account doorgeven, maar het openlijk erkennen en promoten ervan gaat nog een stap verder.

Gratis account?

Een Twitteraar vroeg in een (nu verwijderde) tweet aan Netflix hoe je een gratis account kunt krijgen. Daarbij linkte hij een scammy en ronduit shady site, waarmee je gratis toegang zou kunnen krijgen. Netflix India, het officiële account, reageerde door te melden dat dergelijke oplossingen “absoluut nep” zijn.

En, daar komt ie, dat als je een gratis Netflix-account wilt hebben dat je dan “net zoals iedereen het account van een ander moet gebruiken”.

De streamingdienst staat bekend om zijn losse en komische communicatie op sociale media, maar het überhaupt erkennen van dit soort handelingen is iets waar bijvoorbeeld een Disney+ niet eens aan zou willen denken.

De technologie om het delen van accounts tegen te gaan is er in ieder geval al. Voorlopig kun je echter rustig verder bingen. Voor hoe lang? Dat weet helaas niemand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix onthult hoe je een gratis account kunt krijgen
Sluiten