Netflix kondigt officieel aan dat ze met een goedkoper abonnement komen

Meer bingen en minder betalen. Dat klinkt als een droom en die gaat mogelijk werkelijkheid worden. Netflix is namelijk aan het kijken hoe ze meer abonnees kunnen binnenhalen en het aanbieden van een goedkoper abonnement is mogelijk de oplossing. Dat heeft CEO Reed Hastings bekendgemaakt, maar wat gaat dit precies betekenen.

Netflix is zonder enige twijfel de grootste en bekendste streamingdienst ter wereld en dat willen ze graag zo houden. Nu ook Youtube een betaaldienst heeft en Disney binnenkort met een eigen platform komt, is er de nodige concurrentie. De streamingdienst wil zich daarom blijven ontwikkelen om zo hun positie in de markt vast te houden. Dat gaan ze doen door te testen met goedkoper abonnementen.

Netflix gaat testen met prijsverlaging

De kans dat wij daar op korte termijn van gaan profiteren is helaas niet groot. Waar Netflix als eerste de prijzen omlaag gaat gooien, is nog niet bekend, maar Azië lijkt de grootste kanshebber. Daar moeten ze namelijk opboksen tegen lokale streamingdiensten die goedkoper of zelfs gratis zijn. Hierdoor stappen mensen minder snel over. Een prijsverlaging kan deze barrière wegnemen.

De verwachting is dat er, naast de huidige keuze aan abonnementen, een goedkopere variant bij gaat komen. Op welke manier deze anders gaat zijn dan de rest is nog onbekend. Er gaan wel geruchten dat je bijvoorbeeld alleen Netflix Originals kunt bekijken. Een interessante benadering die gezien het uitstekende aanbod van Originals zeker niet ondenkbaar is.

Of gaan de prijzen juist omhoog?

Opvallend genoeg verwachten analisten juist dat de prijs van Netflix gaat stijgen. Uit onderzoek is gebleken dat kijkers vinden dat de kwaliteit van de films en series de laatste tijd omhoog gegaan is. Inmiddels betalen we dus eigenlijk best weinig als je kijkt wat je daarvoor terugkrijgt. Daarom is dit volgens analisten juist hét moment om de prijzen omhoog te gooien. Het kan dus nog alle kanten op.

WANT

Reageer op artikel:
Netflix kondigt officieel aan dat ze met een goedkoper abonnement komen
Sluiten