Netflix onthult budget-abonnement en wij hebben geen interesse meer

Onlangs maakte Netflix bekend dat ze gaan testen met goedkopere abonnementen. Meer bingen voor minder geld. Dat willen we natuurlijk allemaal wel. Vandaag onthulde de streamingdienst in welk land ze deze nieuwe abonnementsvorm als eerste gaan aanbieden, hoe deze goedkope optie eruit moet gaan zien en wat hij ongeveer gaat kosten.

Laten we maar met het slechte nieuws beginnen: het goedkope abonnement is (nog) niet voor ons in Nederland bedoeld. De inwoners van Maleisië zijn namelijk als eerste aan de beurt. Waarom? Nou, de gemiddelde inwoner daar verdient ongeveer 400 dollar per maand. Omdat het goedkoopste Netflix abonnement daar 8 dollar per maand kost, kunnen ze wel een prijsverlaging gebruiken.

Goedkoper, maar ook minder

En die gaan ze dus ook krijgen, want er komt een optie die de helft kost. Voor ongeveer vier dollar per maand kunnen inwoners van Maleisië straks gaan genieten van Netflix. Er zitten alleen wel twee grote nadelen aan dit abonnement. Om te beginnen is mobile-only. Bingen op je televisie kunt je dus gaan vergeten. Daarnaast zijn alle films en series alleen beschikbaar in SD.

De kans is groot dat Netflix dit mobile-only abonnement na verloop van tijd ook in andere Aziatische landen gaat uitrollen. In dit deel van de wereld kreeg de streamingdienst nog niet echt voet aan de grond. Dat heeft vooral te maken met de prijs, want lokale streamingdiensten zijn aanzienlijk goedkoper. Op deze manier hoopt Netflix de concurrentie aan te kunnen gaan.

Netflix bereidt zich voor op Disney+

Waarom ze dat juist nu doen, heeft ook te maken met Disney+. Deze nieuwe streamingdienst gaat volgend jaar verschijnen en is één van de weinige aanbieders die qua content aanbod kan concurreren met Netflix. Misschien nog niet als je kijkt naar kwantiteit, maar wel op kwaliteit. Benieuwd wat de nieuwe streamingdienst van Disney precies gaat beiden? Klik dan hier.

Mashable

Reageer op artikel:
Netflix onthult budget-abonnement en wij hebben geen interesse meer
Sluiten