Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 okt 2020

Netflix dropt meedogenloze trailer voor nieuwe Godzilla-serie

Netflix heeft de allereerste trailer onthuld voor Godzilla Singular Point, een brute nieuwe Godzilla-serie.

Wat Japanse animatieseries betreft, anime dus, zijn Studio Bones en Orange grote namen. My Hero Academia is een superhelden-serie waarvan Marvel nog wat kan leren en Beastars is een Netflix Original die vorig jaar grote indruk maakte. Als een studio bewijst dat animatieseries juist ook boeiend voor volwassenen kunnen zijn, dan zijn Bones en Orange het wel.

Netflix x Godzilla

Het was dan ook groot nieuws toen Netflix begin deze maand bekendmaakte dat die twee studio’s samen een Godzilla-serie af gaan leveren. De Bones-kwaliteit aan animatie en monsters met de bewegingsvrijheid die de 3D-animatie van Orange biedt? Dat klonk op papier als het beste van beide werelden. Voeg daar een megafranchise als Godzilla aan toe en Netflix heeft een potentiële wereldwijde hit in handen.

Godzilla Singular Point, zoals de Original heet, staat op de planning voor 2021. Toch maakt Netflix fans nu al warm met een eerste teaser trailer. We zien een modernere anime-stijl, handgetekende, gecombineerd met CGI-monsters die in de klassiekere Kaiju-traditie zijn vormgegeven. Nieuw en oud komen samen, wat ook geldt voor de combinatie van 2D-animatie en 3D-animatie.

Netflix Godzilla Singular Point trailer
De cast (Bron: Netflix)

Grote naam

Normaal is dat helaas vaak afzien, omdat de 3D-modellen meestal compleet afsteken tegenover de 2D-wereld van series of films. Maar deze eerste teaser trailer voor Godzilla Singular Point lijkt erop te wijzen dat Bones en Orange de twee al een stuk naadlozer weten samen te brengen.

Het blijft natuurlijk een trailer waarbij men de mooiste beelden pakt, maar dit belooft al veel goeds! Nog beter nieuws: Eiji Yamamori van de legendarische animatiestudio Studio Ghibli is verantwoordelijk voor de designs van de monsters, waaronder natuurlijk Godzilla zelf.

Hij werkte voor Ghibli aan prachtige animatiefilms als The Wind Rises, Spirited Away en Princess Mononoke. Het beste wat Japanse animatie te bieden heeft dus. Overigens: alle drie die films kun je op Netflix streamen.

Synopsis en release

Over het verhaal is nog bar weinig bekend, naast de synopsis die Netflix heeft onthuld: “Als er gevaar uit de diepste dieptes komt, kunnen alleen jonge genieën Mei, Yun en hun team de dreiging het hoofd bieden in Godzilla Singular Point!”

Op naar 2021!

Netflix Godzilla Singular Point trailer
Poster (Bron: Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix dropt meedogenloze trailer voor nieuwe Godzilla-serie
Sluiten