Ghost in the Shell: Sac_2045 – Netflix dropt laatste trailer voor sci-fi serie

De Ghost in the Shell live-action film met Scarlett Johansson viel tegen. Geef ons dan maar de originele animatieseries uit Japan. Netflix gaat het nog een keer proberen, dit keer in een controversiële CGI-vorm. Maak kennis met Ghost in the Shell: Sac_2045.

Netflix en anime, het blijft een lastig huwelijk. Aan de ene kant biedt de streamingdienst fantastisch veel traditionele handgetekende animatiefilms aan, maar tegelijkertijd worden er ook op rap tempo matige live-action en CGI adaptaties uitgegooid. Waarom moet alles in een moderner, killer jasje gestoken worden?

🔥Geen enkel idee wat anime is? Lees dan eerst dit artikel

Ghost in the Shell: Sac_2045

Geef ons maar gewoon 2D-animatie, zoals ze het enkel in Japan kunnen. Maar goed, hopelijk gaat Netflix bewijzen dat CGI-animatie de toekomst van anime is met Ghost in the Shell: Sac_2045.

In plaats van 2D-animatie heeft de streamingdienst voor een controversiële animatiestijl gekozen die sterk doet denken aan videogames. Eerder Final Fantasy of zelfs Pixar dan de anime-stijl waardoor Ghost in the Shell als franchise bekend is geworden. Geen oogstrelende handgetekende animatie dus.

De Original speelt zich af in het jaar 2045. De wereld is verwikkeld in een systematische ‘Duurzame Oorlog’. Ingehuurd als huursoldaat worden de voormalige leden van de Japanse elite Sectie 9 geconfronteerd met de plotselinge verschijning van ‘Post-Human’, een wezen met enorme intelligentie en fysieke krachten.

23 april op Netflix

De serie wordt geregisseerd door Shinji Aramaki (Appleseed) en Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Ultraman), en nieuwkomer Ilya Kuvshinow is verantwoordelijk voor de designs en de animatie in het algemeen. De serie bevat de originele stemcast met Atsuko Tanaka als Motoko Kusanagi, Akio Otsuka als Batou en Koichi Yamadera als Togusa.

Het stijltje zal controversieel blijven, maar op 23 april gaan we ontdekken of Ghost in the Shell: Sac_2045 desondanks weet te overtuigen. Dan staan alle twaalf afleveringen van de nieuwe animatieserie direct op Netflix.

Reageer op artikel:
Ghost in the Shell: Sac_2045 – Netflix dropt laatste trailer voor sci-fi serie
Sluiten