Laatste kans op Netflix: deze 7 films worden geschrapt (met IMDb-score)

Netflix is helaas weer een grote schoonmaak aan het plannen. Terwijl er de afgelopen dagen verschillende topfilms zijn toegevoegd, gaan er ook een hoop blockbusters verdwijnen. We zetten ze op een rijtje, inclusief IMDb-score!

Laatste kans op Netflix: Venom – 10 juni

Ja, dat lees je goed: Venom staat vandaag voor het laatst op Netflix. Als je morgenochtend de streamingdienst aanslingert, dan zul je de superheldenfilm niet meer aantreffen. Je hebt dus vandaag de laatste kans om Tom Hardy in actie te zien als de anti-held uit de Spider-Man comics. Een mooie opfrisser nu het bevestigd is dat er een vervolg komt! Venom: Let There Be Carnage stond aanvankelijk al op de planning voor oktober dit jaar, maar is verschoven naar juni 2021.

IMDb-score: 6.7

Apollo 13 – 15 juni

Apollo 13 vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige missie. Het is 1970, en de astronauten Haise, Lovell en Swigert zijn op weg naar de maan. Na de eerste maandlanding heeft het grote publiek bar weinig interesse in hoe ze het er vanaf brengen. Dat verandert echter compleet wanneer de missie fout gaat, en de kans dat de astronauten nog terug zullen keren naar de aarde steeds kleiner wordt.

IMDb-score: 7.6

Field of Dreams – 15 juni

Netflix schrapt op 15 juni helaas aardig wat klassiekers met prima IMDb-scores. Ook Field of Dreams gaat verdwijnen. Kevin Costner speelt Ray Kinsella, een boer uit Iowa. Ray hoort op een dag opeens een stem die hem vertelt dat hij op zijn land moet transformeren tot honkbalveld. Opeens verschijnen de geesten van legendarische honkbalspelers. De boer besluit op zoek te gaan naar een schrijver die hem de mysterieuze boodschappen kan helpen verklaren. Een bizarre synopsis, maar de IMDb-score liegt er niet om. Voor fans van magisch surrealisme een klassieker die je niet mag missen!

IMDb-score: 7.5

In Good Company – 15 juni

Dan’s leven staat op zijn koop. Nadat zijn bedrijf wordt overgenomen is hij zijn baan als hoofd advertentieverkoop kwijt. Zijn nieuwe baas, Carter, is ook nog eens veel jonger. Ook houdt Carter er een complete andere managementstijl op na waar Dan zich niet altijd in kan vinden. Dan blijkt zijn vrouw ook nog eens zwanger te zijn, en komt aan het licht dat Carter een affaire heeft met zijn dochter. Met Scarlett Johansson en Topher Grace! Ietwat gedateerd, maar nog zeer vermakelijk anno 2020.

IMDb-score: 6.4

Jarhead – 15 juni

Jake Gyllenhaal speelt Anthony Swofford, een scherpschutter die wordt uitgezonden naar het Midden-Oosten. Na jaren aan training kunnen Anthony en zijn teamgenoten niet wachten om hun kennis in de praktijk te brengen. Hun beeld van de Eerste Golfoorlog blijkt echter totaal niet te kloppen. In plaats van te vechten tegen de Grote Vijand in de woestijn, moeten de mariniers wachten tot er iets gebeurt. In een land dat ze niet kennen en in een oorlog die ze niet begrijpen.

The Change-up – 15 juni

In deze barre tijden is een stukje hersenloos vermaak altijd welkom. Gelukkig kunnen we tot 15 juni nog The Change-Up op Netflix kijken, een komedie vol flauwe humor. Jason Bateman en Ryan Reynolds spelen respectievelijk Dave en Mitch, twee beste vrienden. Sinds hun jeugd is er echter een hoop veranderd. Dave is ondertussen een overwerkte advocaat met drie kinderen, terwijl Mitch in zijn leven als single is blijven steken. Na een avond uitgaan worden ze opeens wakker in elkaars lichaam…

IMDb-score: 6.3

Savages – 15 juni

Savages is zo’n film die het in 2012 prima deed, maar die je anno 2020 compleet bent vergeten. Zonde, want met grote namen als  Blake Lively, John Travolta en Benicio Del Toro is Savages een interessante misdaadfilm. Oliver Stone heeft geen Oscar-waardige film afgeleverd, maar als tussendoortje is Savages zeker het checken waard. De film vertelt het verhaal van the ondernemers die veel geld verdienen met het verbouwen van marihuana. Ze leiden een idyllisch bestaan in Californië, tot een Mexicaans drugskartel aan komt kloppen.

IMDb-score: 6.5

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 7 films worden geschrapt (met IMDb-score)
Sluiten