John Wick-schrijver brengt grote gamefranchise naar Netflix

Netflix heeft op één vlak een grote achterstand ten opzichte van Disney: franchises. Disney heeft decennia aan personages, verhalen en beroemde films om te benutten. Netflix is relatief gezien nog maar net begonnen met originele content.

Onlangs gaf de streamingdienst dat het op filmvlak ambitieuze plannen heeft. Alles gaat de komende jaren om franchises draaien, zoals je hier kunt lezen. Ook op serievlak valt er nog een hoop te winnen. Gelukkig heeft Netflix een lucratieve bron van bekende franchises gevonden die nog voor het oprapen liggen: games.

Netflix gaat voor Splinter Cell

The Witcher is natuurlijk begonnen als een boekenreeks, maar de games hebben ervoor gezorgd dat de franchise omgetoverd werd tot een Netflix Original. Nu gaat de streamingdienst hetzelfde trucje uitvoeren met nog meer franchises uit die hoek.

Het eerste project dat voortkomt uit de samenwerking tussen game-uitgever Ubisoft en Netflix wordt een Splinter Cell-serie. Dat heeft Netflix officieel bekendgemaakt. De streamingdienst heeft direct zestien afleveringen besteld, verspreidt over twee seizoenen.

John Wick-schrijver Derek Kolstad gaat het project overzien. Reken echter niet op een live-action adaptatie van de vooral een decennia terug zeer populaire stealth-games. Splinter Cell wordt namelijk een animatieserie, maar wel een voor volwassenen. Voor je teleurgesteld wegklikt: Castlevania is ook een geanimeerde adaptatie van een beroemde gamingfranchise, en dat pakte fantastisch uit:

Doelwitten uitschakelen

Verder is weinig bekend over het plot van de serie. Splinter Cell is gebaseerd op een boekenreeks van Tom Clancy en volgt voormalig Navy SEAL Sam Fisher. Spelers kunnen in de games met hem internationale missies uitvoeren voor de NSA.

Daarbij was het altijd vooral de bedoeling om op stealthy wijze doelwitten uit te schakelen. Opvallend genoeg is het juist de laatste jaren stil rondom de franchise. De hoogtijdagen van Splinter Cell waren vooral tijdens de generatie van de PS2, Gamecube en Xbox.

De potentie van franchises

Netflix co-CEO Ted Sarandos is in ieder geval al laaiend enthousiast over de potentie van dit soort franchises: ‘Als je het goed doet, willen mensen altijd terugkomen voor meer,’ aldus Sarandos over franchises. “En je stelt ze niet teleur. Je kunt het blijven doen. Dus we zijn er erg enthousiast over, ook over het benutten van meerdere bronnen. ”

De streamingdienst staat natuurlijk vooral bekend om zijn wekelijkse barrage aan originele producties. Maar uiteindelijk is het bedrijf vooral op jacht naar de volgende Stranger Things, of zijn eigen Game of Thrones. Series die zich niet telkens weer opnieuw hoeven te bewijzen, projecten waarvoor consumenten geabonneerd blijven.

Reageer op artikel:
John Wick-schrijver brengt grote gamefranchise naar Netflix
Sluiten