Netflix werkt aan Game of Thrones-achtige titel, maar dan met samoerai

Nu Game of Thrones voorbij is, vallen vele fans in een zwart gat. Natuurlijk heeft HBO met Chernobyl een zowaar nog betere serie afgeleverd, maar het is toch niet hetzelfde. Gelukkig komt Deadline met goed nieuws voor iedereen die van Game of Thrones genoten heeft. Zij hebben namelijk ontdekt dat Netflix werkt aan een “real-life Game of Thrones met Samurai.” Hoe vet is dat?

Age of Samurai: Battle for Japan, zo gaat de docu-drama heten. Laat je vooral niet afschrikken door het documentaire gedeelte. Dit klinkt misschien wat droog en educatief, maar er gaat een zeer smakelijk sausje overheen. Het wordt namelijk bovenal een gestileerd live-action drama die hommage brengt aan verschillende Japanse comics. Met het stijltje zit het dus wel goed, maar het beste moet nog komen.

The One-Eyed Dragon als held

Het hoofdpersonage klinkt namelijk pas echt fantastisch. Het antwoord van Netflix op Game of Thrones draait namelijk om Date Masamune en stond beter bekend als de One-Eyed Dragon. Deze naam kreeg hij omdat hij maar één oog had. Logisch, maar de reden is best bijzonder. Hij verloor zijn oogbol niet in een gevecht, maar stak deze zelf uit. Dat deed hij overigens wel met een goede reden, want deze was geïnfecteerd door de pokken.

Game of Thrones met samoerai op Netflix

Het schijnt ook dat hij zijn jongere broer heeft vermoord en dat zijn helm als inspiratie heeft gediend voor het masker en de helm van Darth Vader. Dit alles bij elkaar klinkt veelbelovend, maar het is natuurlijk nog afwachten of Netflix het ook waar weet te maken. De verwachting is dat Age of Samurai: Battle for Japan eind dit jaar gaat verschijnen op Netflix.

Geen zin om te wachten en wil je nu bingen? Klik dan hier om te ontdekken wat er deze week nieuw is op Netflix.

Bovenstaande afbeelding is niet afkomstig uit de Netflix Original Age of Samurai: Battle for Japan, maar uit de film Sucker Punch en is alleen gebruikt ter illustratie.

Deadline

Reageer op artikel:
Netflix werkt aan Game of Thrones-achtige titel, maar dan met samoerai
Sluiten