Netflix gaat terug naar de roots van Resident Evil met horror serie

Fans van de Resident Evil games kunnen al jaren op het witte doek genieten van hun favoriete franchise. Helaas is de filmreeks steeds meer richting pure actie gegaan, terwijl de games grotendeels de pure horror trouw blijven. Netflix komt met een oplossing.

Netflix gaat voor Resident Evil

De games staan bekend om de donkere gangen, zaklampen en spaarzame doch uiterst effectieve actiescènes. Fans reageerden zeer enthousiast toen het gerucht naar boven kwam drijven dat Netflix aan een eigen Resident Evil serie werkt.

Nu blijkt uit een gelekte productielijst niet alleen dat het gerucht klopt, maar hebben we ook meer details te pakken. De door Redanian Intelligence opgedoken lijst onthult dat het filmen komende juni van start zal gaan in Zuid-Afrika, en zal eindigen in oktober.

2021?

Een solide planning die als we naar de timing van andere Originals kijken erop wijst dat Netflix zijn Resident Evil serie in 2021 gaat lanceren. Volgens insiders wil Netflix echt terug gaan naar de horror roots van de franchise. Een slimme zet, gezien de streamingdienst afgelopen jaren meermaals flink heeft gescoord met series als The Haunting of Hill House en recentelijk Dracula.

Gelukkig lijkt de Netflix Original geen link te hebben met de films. Die zijn over het algemeen behoorlijk belabberd, al blijven ze keer op keer een verrassende zak geld opleveren. Succes dat ervoor gezorgd heeft dat Capcom ook een Monster Hunter filmreeks kan gaan ontwikkelen.

Dit jaar

Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten dus. Resident Evil fans kunnen in ieder geval dit jaar nog uitkijken naar de langverwachte remake van Resident Evil 3, die al in april uitkomt.

Voor meer Netflix horror verwijzen we je graag door naar Locke and Key, een adaptatie van een horror comic die al bijna tien jaar in ontwikkeling is. De auteur? Niemand minder dan de zoon van de horror-grootmeester Stephen King!

RI

Reageer op artikel:
Netflix gaat terug naar de roots van Resident Evil met horror serie
Sluiten