Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 5 dec 2018

Netflix legt gigantisch bedrag neer om Friends nog een jaartje te behouden

Afgelopen weekend brak er spontane paniek uit. In zowel Amerika als Canada kregen Netflix-kijkers een melding dat Friends per 1 januari 2019 zou gaan verdwijnen van de streamingdienst. Omdat de rechten van de legendarische komedieserie wereldwijd zijn, betekent dit dat Friends ook bij ons zou gaan verdwijnen. Gelukkig greep Netflix in en verlengde de rechten met een jaar. Daar hangt alleen wel een prijskaartje aan.

De streamingdienst laat hiermee zien hoe belangrijk hun klanten zijn. Het volk wilde dat Friends gered zou gaan worden en dat gebeurde dus ook. Dit werd eergisteren officieel bekend gemaakt door middel van een ludieke tweet die je hieronder kunt vinden. “The Holiday Armadillo has granted your wish: “Friends” will still be there for you in the US throughout 2019.” Goed nieuws voor de fans die weer rustig konden gaan slapen.

Netflix US on Twitter

The Holiday Armadillo has granted your wish: “Friends” will still be there for you in the US throughout 2019

Pittige prijsstijging voor Friends

Inmiddels is ook bekend geworden wat het behouden van Friends gekost heeft en dat is behoorlijk pittig. Honderd miljoen dollar is het bedrag dat Netflix moest overmaken aan Warner Bros. Een flinke prijsstijging, want de vorige verlening van een jaar kostte dertig miljoen dollar minder. Blijkbaar heeft de serie nog steeds zo’n grote aantrekkingskracht dat Netflix deze aankoop kan verantwoorden.

De kans dat je Friends ook in 2020 op Netflix kunt gaan kijken, lijkt steeds kleiner te worden. De eigenaar van de serie, Warner Bros, werkt namelijk aan een eigen streamingdienst. Deze staat gepland voor Q4 2019. Ze willen dan natuurlijk Friends zelf gaan aanbieden naast alle Harry Potter films en The Lord of the Rings trilogie. Prima aanbod.

Zware tijden voor Netflix?

Netflix heeft lange tijd vrij spel gehad, maar moet nu dus rekening gaan houden met serieuze concurrentie. Naast Warner Bros. komt ook Disney met een eigen streamingdienst. Dat betekent dat al hun klassiekers van Netflix gaan verdwijnen en ook de Marvel films zullen gaan verhuizen naar Disney+. Gelukkig heeft Netflix al een manier gevonden om zichzelf te onderscheiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LADBible

Reageer op artikel:
Netflix legt gigantisch bedrag neer om Friends nog een jaartje te behouden
Sluiten