Netflix schrapt Fresh Prince en Big Bang Theory

Helaas gaan The Fresh Prince of Bel Air en The Big Bang Theory van Netflix verdwijnen. Voor fans van Friends is er wel goed nieuws.

Netflix sluit vaak deals voor films van derde partijen voor meerdere maanden. Daardoor verschijnen er vaak op de 1e van de maand nieuwe blockbusters op de streamingdienst, die vervolgens een aantal maanden later weer op de laatste dag van de maand geschrapt worden.

Netflix schrapt sitcoms

Series staan er vrijwel altijd langer op. Even een film tussendoor kijken is immers andere koek dan een sitcom met honderden afleveringen bingen.

Netflix heeft al meermaals astronomische bedragen neergelegd voor grote sitcoms, die de streamingdienst dan vaak voor een jaar of twee vastlegt. Nu het einde van 2020 nadert verlopen helaas een aantal van die contracten.

The Fresh Prince of Bel Air en The Big Bang Theory

Dat heeft als gevolg dat twee zeer populaire series van de streamingdienst gaan verdwijnen op 30 december: The Fresh Prince of Bel Air en The Big Bang Theory.

Dat wont een pittige klus om die titels alsnog snel te gaan bingen. The Big Bang Theory bestaat namelijk uit maar liefst twaalf seizoenen. Als Jim Parsons, de acteur die Sheldon Cooper speelt, er niet klaar mee was geweest dan waren er waarschijnlijk nog meer seizoenen gemaakt. Maar goed: 279 afleveringen bingen betekent dat je er zo’n tien per dag zult moeten kijken.

The Fresh Prince of Bel Air is al iets beter te doen, met 149 afleveringen.

Goed nieuws?

Een flinke klap voor Netflix dus, want juist dit soort nostalgische sitcoms zorgen ervoor dat abonnees lang blijven hangen. Is er dan ook nog goed nieuws?

Gelukkig wel. Ten eerste bestaat er altijd de kans dat Netflix op het laatste moment nog de rechten van de series weet te verlengen. Nu HBO Max vol inzet op The Fresh Prince of Bel Air met een reünie is dat echter maar de vraag.

Friends blijft

Aan de andere kant: Friends verdwijnt in de Verenigde Staten wel van Netflix, waar de streamingdienst HBO Max al beschikbaar is. Warner Bros. wil de rechten weer terug zodat de sitcom aan het aanbod van die streamingdienst kan worden toegevoegd.

Nu HBO Max nog niet in Nederland beschikbaar is ontspringen wij nog even de dans. Voorlopig blijft Friends gewoon op Netflix staan. Betekent dat echter ook dat de rechten voor The Fresh Prince of Bel Air alsnog in de handen van Netflix kunnen komen? We gaan het de komende weken ontdekken.

NN

Reageer op artikel:
Netflix schrapt Fresh Prince en Big Bang Theory
Sluiten