Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 6 sep 2018

Netflix heeft Kevin Spacey op harde wijze uit ‘House of Cards’ geschreven

Bier zonder alcohol, seks zonder zoenen en FC Barcelona zonder Messi. Sommige dingen zijn gewoon niet compleet wanneer het ander ontbreekt. In dat rijtje stonden ook House of Cards en Kevin Spacey. De acteur die Frank Underwood op ongekende wijze tot leven bracht, was wat de Netflix serie zo goed maakte. Toch zit hij, om bekende redenen, niet in het nieuwe seizoen en zijn afscheid is behoorlijk definitief.

Even voor wie onder een steen heeft geleefd een korte samenvatting: iets minder dan een jaar geleden werd Kevin Spacey aangeklaagd door Anthony Rapp. Hij zou op veertienjarige leeftijd seksueel misbruikt zijn door de dertien jaar oudere Spacey. Vervolgens donderde de carrière van de House of Cards ster als een kaartenhuis in elkaar. Meer hierover lees je hier.

Het einde van Kevin Spacey

Ook Netflix trapte Kevin Spacey eruit en dat betekende dat de streamingdienst met een probleem zat. Wat gaat er gebeuren met House of Cards? De serie draait om de briljante Frank Underwood die letterlijk over lijken gaat om de top te bereiken. Kan de serie wel zonder hem? Dat weet natuurlijk niemand, maar Netflix gaat het wel proberen. later dit jaar gaat het zesde en laatste seizoen verschijnen en Claire Underwood neemt de touwtjes in handen. Maar wat is er met Frank gebeurd?

Het antwoord op die vraag hebben we gevonden in een teaser die op Twitter verschenen is. Netflix windt er geen doekjes om en maakt in deze video duidelijk dat het klaar is met Frank Underwood. Hij ligt namelijk een paar meter onder de grond. Zoals je in onderstaande video kunt zien is er naast het graf van zijn vader een tweede steen bijgekomen. Daarop staat: Francis J. Underwood 1959 – 2017 46th President of the United States of America.

Even kort gezegd: Frank Underwood is de pijp uit. Een definitief en hard einde, maar eigenlijk ook wel de enige optie die Netflix had. Frank Underwood is een man met een doel en hij doet er alles aan om dat te bereiken. Iedere andere manier om hem uit de serie te schrijven zou daarom ongeloofwaardig zijn.

House of Cards op Netflix

Hoe Frank Underwood aan zijn einde is gekomen is niet duidelijk, maar dat gaan we op 2 november vast en zeker ontdekken. Vanaf dan staat het zesde seizoen van House of Cards namelijk op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Buzzfeed

Reageer op artikel:
Netflix heeft Kevin Spacey op harde wijze uit ‘House of Cards’ geschreven
Sluiten