Laatste kans op Netflix: deze 6 films gaan snel verdwijnen

Het einde van de maand nadert, en trouwe lezers van Manners weten ondertussen wat dat betekent: Netflix maakt dan schoon schip. Waar begin volgende maand een hoop nieuwe films naar de streamingdienst komen, zullen er de komende dagen ook een hoop titels het strijdtoneel moeten verlaten.

We maken de balans voor je op en kiezen 6 interessante films voor je uit die je nog snel kunt checken voor ze op 30 april verdwijnen. Oftewel, je laatste kans!

Full Metal Jacket (IMDb: 8.3)

Netflix verliest op 30 april een van de bekendste films van de legendarische filmmaker Stanley Kubrick. Dan hebben we het over Full Metal Jacket, uit 1987. Deze oorlogsfilm laat je in de eerste helft zien hoe een groep militairen klaargestoomd wordt voor de Vietnamoorlog, op een haast onmenselijke wijze. Nou ja, laat ‘haast’ maar weg. De tweede helft volgt een van de militairen, Joker, terwijl hij de oorlog verslaat als journalist. Een indrukwekkende film die je nog lang bij zal blijven.

Loving Pablo (IMDb: 6.3)

In deze film krijg je voor de zoveelste keer het levensverhaal van Pablo Escobar te zien, de beruchte drugsbaas uit de Netflix Original Narcos. Dit keer wordt echter vanuit een unieke invalshoek zijn verhaal verteld: de onwaarschijnlijke relatie die hij had met Virginia Vallejo, een beroemde presentatrice. Geen Oscar-materiaal, verre van, maar een leuk tussendoortje voor fans die na Narcos meer willen.

Gridiron Gang (IMDb: 6.9)

Zeker in deze tijden kunnen we altijd een echte Amerikaanse sportfilm gebruiken, al helemaal als Dwayne ‘The Rock’ Johnson de hoofdrol speelt. Hij speelt Sean Porter, de manager van een jeugd-detentie instelling. Hij richt samen met zijn collega Moore een footballteam op om de jongeren meer verantwoordelijkheid en respect bij te brengen. Stiekem hoopt Porter er echter ook op dat het team op high-school niveau kan gaan spelen.

 

Prohibition (IMDb: 8.2)

Netflix neemt op 30 april helaas ook afscheid van Ken Burns, nog een legendarische filmmaker. Met de documentaire Prohibition liet Burns op krachtige wijze zien wat het effect van alcohol op de Verenigde Staten was. Van immigratie en belastingen tot vrouwenrecht. Een beweging die tot een verbod op alcohol leidde. De daaruit volgende wet gaf de illegale handel en criminaliteit een nieuwe impuls gaf, met als gevolg een herroeping, dertien jaar later. Een belangrijke periode in de Amerikaanse geschiedenis.

Harry Benson: Shoot First (IMDb: 7.3)

Harry Benson is een iconische fotograaf die beroemd werd nadat hij de Beatles volgde tijdens hun eerste tour in de Verenigde Staten. Hij legde de portretten vast die je nu nog vaak voorbij ziet komen in artikelen over de band. Zijn portfolio is echter nog veel indrukwekkender dan dat: hij fotografeerde onder andere Winston Churchill, Michael Jackson, Dr. Martin Luther King en, ja, de moord op Robert F. Kennedy. Hij is ondertussen in de tachtig, maar nog lang niet van plan om zijn fototoestel op te bergen. Een indrukwekkende documentaire!

Defying the Nazis: The Sharps’ War (IMDb: 7.2)

Ja, we blijven even in de documentaires hangen. Ook dit is een werk van Ken Burns. Hij vertelt het verhaal van dominee Waitstill Sharp en zijn vrouw, Martha. Zij hebben in de Tweede Wereldoorlog duizenden mensen gered die op de vlucht waren voor de nazi’s. Daarvoor lieten ze zelfs hun eigen kinderen achter in Amerika, om vervolgens zelf naar Tsjecho-Slowakije te trekken om vluchtelingen te helpen. Daarbij moeten ze zelf echter ook de wet overtreden.

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 6 films gaan snel verdwijnen
Sluiten