Deze 10 topfilms en series komen nog deze maand naar Netflix

We hebben opeens massaal meer tijd om films en series te bingen op Netflix. Gelukkig heeft de streamingdienst ook een flinke lijst aan nieuwe titels voor je klaar staan.

De tweede helft van maart zit namelijk tjokvol nieuwe series, nieuwe seizoenen van geliefde shows en blockbusters die absoluut de moeite waard zijn. We zetten 10 hoogtepunten voor je op een rijtje.

Altered Carbon: Resleeved – 19 maart

Huh, maar we hebben toch net een tweede seizoen van Altered Carbon gehad? Dat klopt, maar toch heeft Netflix vanaf donderdag een spin-off voor je klaar staan. Het concept achter de science-fiction serie leent zich goed voor spin-offs: in de toekomst zijn mensen onsterfelijk en kunnen ze van lichaam wisselen, de zogenaamde sleeves. Vandaar ook de titel: Resleeved. Dit keer moet Takeshi Kovacs het opnemen tegen de Yakuza in een met spectaculaire actie gevulde film. Niet in live-action, maar in CGI. Animatie dus.

The Letter for the King – 20 maart

Na al die jaren krijgt De Brief voor de Koning een internationaal podium, op Netflix. Het Nederlandse kinderboek van de ondertussen 89-jarige Tonke Dragt wordt internationaal met veel fanfare op de streamingdienst uitgebracht. In het Engels dus. De eerste trailer oogde ietwat cheap, maar recensenten zijn zeer positief en het bronmateriaal staat anno 2020 natuurlijk nog steeds als een huis. Laat maar komen!

Netflix: The Platform – 20 maart

Op 20 maart komt Netflix met een opvallende horrorfilm van Spaanse bodem: El Hayo. Oftewel, The Platform. Kijkers volgen een gevangene die in een verticale gevangenis wordt gestopt. Gevangenen worden op willekeurige wijze verdeeld over platforms, van onder naar boven. Saillant detail: alleen het bovenste platform krijgt een exorbitante lading voedsel, die in principe genoeg voor iedereen zou moeten zijn.

Het is aan de gevangenen op dat platform om te beslissen of ze het voedsel doorgeven naar beneden of de andere gevangenen laten verhongeren. Je raadt het al: niet iedereen neemt daar vrede mee. Met een beetje geluk is The Platform een allegorie waar we als mensheid nog wat van kunnen leren…

Tiger King – 20 maart

Netflix is nog steeds aan het knallen met true crime docuseries. Na The Devil Next Door en The Pharmacist is het tijd voor Tiger King. Deze docuserie gaat over de excentrieke Joe Exotic, ook wel bekend als de Tiger King. Je kunt hem kennen van een documentaire van de Britse held Louis Theroux, America’s Most Dangerous Pets. Daarvoor ging Theroux namens de BBC in 2011 langs zijn dierentuin in Oklahoma. Sindsdien is er een hoop veranderd: de Tiger King zit voor 22 jaar in de gevangenis wegens het inschakelen van huurmoordenaars en mag nooit meer een tijger bezitten. Wat er is gebeurd ga je op 20 maart ontdekken.

Angel has Fallen – 20 maart

Even alle corona-gekte zat? Dan heeft Netflix vanaf 20 maart een vermakelijke portie hersenloze actie voor je klaar staan in de vorm van Angel has Fallen. Na London has Fallen moet geheim agent Mike Banning opnieuw in actie komen. Hij wordt opgejaagd door zijn eigen collega’s en de FBI omdat hij een poging gedaan zou hebben om de president te vermoorden. Kan Banning zijn naam zuiveren voor het te laat is?

The English Game – 20 maart

The English Game gaat terug naar het Engeland van rond 1870. Twee voetballers van rivaliserende teams besluiten samen te gaan werken, waardoor de sport die alleen door de elite werd beoefend opeens toegankelijk werd voor de grote massa. Niet alleen voetbal zelf maar ook Engeland wordt door hun inspanningen voorgoed verandert. Deze miniserie laat in zes afleveringen zien hoe in 1870 de basis werd gelegd voor voetbal zoals we de sport nu kennen. Van de man achter Downton Abbey!

Freud – 23 maart

We blijven even in de 19e eeuw met Freud. We kennen Sigmund Freud als de vader van de psychoanalyse, die ondanks zijn omstreden methoden een grote invloed heeft gehad op de psychologie. Ook nog vandaag de dag. De Netflix Original Freud duikt in het leven van de beroemde psycholoog, maar niet op de manier die je zou verwachten. In Freud jaagt hij namelijk op een seriemoordenaar. Verwacht dus geen bloedserieuze geschiedenisserie, maar een hypnotische achtbaanrit.

Ozark – 27 maart

Het is alweer tijd voor het derde seizoen van Ozark! Marty Byrde heeft als financieel adviseur met een vrouw en twee tienerkinderen een ogenschijnlijk zeer normaal leven. Ware het niet dat een drugskartel uit Mexico zijn grootste klant is. Wanneer blijkt dat zijn zakenpartner hun geld heeft gejat, moet Byrde naar Ozark verhuizen en het geld terug zien te verdienen. Ondertussen gooien een lokale drugsdealer, de FBI en een criminele familie roet in het eten.

Suits – 28 maart

Netflix-abonnees hebben er even op moeten wachten, maar het is tijd om afscheid te nemen van Mike Ross en Rachel Zane. De tweede helft van seizoen zeven van Suits komt namelijk naar Netflix!
De eerste helft van het zevende seizoen staat al sinds afgelopen december op de streamingdienst. Heb je trouwens al meegekregen hoeveel Meghan Markle kan verdienen door vijf seconden een comeback te maken in deze hitserie?

Django Unchained – 31 maart

Netflix sluit een al ijzersterke maand af met Django Unchained. Deze topfilm van grootmeester Quentin Tarantino maakte acht jaar geleden diepe indruk. De kwaliteit druipt er vanaf, met een schitterend in beeld gebracht verhaal en een sterrencast waar je U tegen zegt: onder andere Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx en Christoph Waltz spelen een grote rol. Wat een film!

Reageer op artikel:
Deze 10 topfilms en series komen nog deze maand naar Netflix
Sluiten