Midway en meer: deze 9 films komen snel op Netflix (met IMDb-score)

Na een rustig begin van mei met een beperkt aantal nieuwe films, gaat Netflix de komende weken gelukkig los. Van de populaire oorlogsfilm Midway tot klassieke avonturen van Indiana Jones, we zetten ze voor je op een rijtje, inclusief IMDb-score.

Zo weet je precies welke films je direct op Netflix moet gaan streamen, en welke titels je beter links kunt laten liggen.

15 mei: The Front Runner

Hugh ‘Wolverine’ Jackman speelt de hoofdrol in The Frontrunner, een film over de opkomst en ondergang van Gary Hart, een Amerikaanse politicus. Gaat een buitenechtelijke affaire hem de kop kosten?

IMDbscore: 6.1

15 Mei op Netflix: Slaughterhouse Rulez

Simon Pegg en Asa Butterfield spelen grote rollen in Slaughterhouse Rulez, uit 2018. Deze film over een kostschool voor de elite probeert een middenweg tussen horror en komedie te vinden, maar faalt daar volgens critici behoorlijk in. De trailer belooft echter een lekker hersenloos filmavondje. Perfect om ‘gratis’ te streamen dus, in plaats van geld voor een ticket neer te moeten leggen.

IMDb-score: 5.1

19 mei: Killerman

Liam Hemsworth, het broertje van Thor-acteur Chris Hemsworth, speelt de hoofdrol in Killerman. Moe Diamond wordt na een auto-ongeluk wakker met geheugenverlies. Hij heeft dugs en miljoenen dollars bij zich, maar geen idee waarom. Hij moet snel op zoek naar antwoorden. Ondertussen jagen corrupte agenten op Diamond, met maar één doel: hem doden.

IMDb-score: 5.6

21 mei: Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians was de grote hit van 2018, met positieve recensies en een grote hype. Juist daarom valt de relatief lage IMDb-score op. Ach, op 21 mei kunnen we ons eigen oordeel gaan vellen. Deze romantische komedie gaat over een Chinese lerares die verliefd wordt op een aantrekkelijke jongeman. Ze weet dan echter nog niet dat hij uit een van de rijkste families van Azië komt. Ze belandt in een wereld van verbazingwekkende luxe, waar elke vrouw een bedreiging vormt.

IMDb-score: 6.9

22 mei: The Lovebirds

The Lovebirds zou aanvankelijk afgelopen maand gewoon in de bioscoop uitbrengen, maar de crisis gooide roet in het eten. Netflix kocht de rechten en voorziet de blockbuster op 22 mei alsnog van een release. Deze misdaad-komedie vertelt het verhaal van een koppel dat tijdens een spelletjesavond verwikkeld raakt in een gruwelijk moordmysterie. Kunnen ze hun relatie redden en uit de problemen blijven?

IMDb-score: nog niet bekend

27 mei: Midway

Fantastisch! De oorlogsfilm Midway komt naar Netflix, mt Ed Skrein, Woody Harrelson en Patrick Wilson. Midway gaat over de slag bij… Midway, die van 4 juni tot 7 juni 1942 plaats vond. De Amerikanen wisten van het Japanse leger te winnen en het tij te keren in de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat ze veel minder vliegtuigen en soldaten hadden.

IMDb-score: 6.9

1 juni: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

Raiders of the Lost Ark wordt vaak door fans gezien als het minste deel van de originele reeks, maar heeft desalniettemin een 8.4 op IMDb. Dat zegt genoeg! Steven Spielberg regisseert een jonge Harison Ford die de wereld afreist, op zoek naar archeologische rijkdommen. Kan hij de Ark des Verbonds vinden voor de nazi’s dat doen?

IMDb-score: 8.4

1 juni: Indiana Jones and the Temple of Doom

Indiana Jones is in deze film haast een karikatuur van zichzelf geworden, maar dat mag de pret niet drukken. Harrison Ford en Steven Spielberg leverden in 1984 opnieuw een vermakelijke avonturenfilm af, dit keer met India als bestemming.

IMDb-score: 7.6

1 juni: Transformers: Age of Extinction

Meer van hetzelfde, maar dan met een groter budget. Michael Bay levert opnieuw een hersenloze actiefilm af, met meer product placement dan je voor mogelijk hield. De Transformers zijn nagenoeg verdwenen, maar een groepje rijke zakenmannen hebben snode plannen om daar verandering in te brengen. Al snel, natuurlijk, ontspoort het project. Bonus-tip: check de Transformers aflevering van The Toys That Made Us, op Netflix. Daarin kom je achter de bizarre ontstaansgeschiedenis van de franchise.

Reageer op artikel:
Midway en meer: deze 9 films komen snel op Netflix (met IMDb-score)
Sluiten