Nóg meer slecht nieuws voor Netflix: ook Cannes erkent de streamingdienst niet

Netflix is bijna niet meer uit onze wekelijkse mediaconsumptie weg te denken. Toch is niet iedereen even blij met Netflix. Zo liet Steven Spielberg al van zich horen. En nu hebben de organisatoren van het Cannes Film Festival laten weten dat Netflix-films geen kans meer maken op de zogenaamde Palme d’Or, de prijs voor de betere films.

Geen Palme d’Or op het Cannes Film Festival voor Netflix

Vorig jaar deed Netflix nog mee met Bong Joon-ho’s Okja en Noah Baumbach’s The Meyerowitz Stories, maar dat zorgde voor nogal veel protest. Voornamelijk van Franse filmmakers. Noem het een stukje jaloezie, maar zij waren het er niet mee eens dat films konden winnen die zelf niet in de bioscoop te zien waren. Nee, volgens hen mocht je alleen meedingen met de prijzen als je een keertje met de film op het grote doek hebt geschitterd. Theirry Fremaux, die aan het hoofd staat van het Cannes Film Festival, heeft gehoor gegeven aan deze kritiek.

Hij stelt dat Okja en The Meyerowitz Stories mee konden dingen, omdat de organisatoren van het festival overtuigd waren dat Netflix de films uiteindelijk ook in de bioscoop zou gaan uitbrengen. Nu dat niet is gebeurd, geldt de duidelijke regel dat films die mee willen dingen naar de Palme d’Or in de Franse bioscoop moet draaien. Netflix mag nog wel nieuwe Netflix Originals aan het publiek in Cannes laten zien, maar zij maken dan geen kans op de prijs. Of dat de mensen achter Netflix wat uitmaakt, is niet bekend. Op de hoogte blijven van al het Netflix nieuws? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

 

Reageer op artikel:
Nóg meer slecht nieuws voor Netflix: ook Cannes erkent de streamingdienst niet
Sluiten