Laatste kans op Netflix: 67 films en series verdwijnen op 1 januari

Netflix heeft op 1 januari een flinke lading nieuwe films op de planning staan, zoals je in ons overzicht kon lezen. Helaas vervallen een hoop licenties ook op 31 december.

Laatste kans op Netflix

Morgen dus. Daardoor verdwijnen er maar liefst 67 films en series van de streamingdienst. We zetten vijftien toppers op een rijtje die je nog snel kunt checken!

Robin Hood

Ridley Scott regisseert Russell Crowe en Cate Blanchett in deze vrij recente adaptatie van Robin Hood. Geen Oscar-materiaal, maar zeker een spectaculair avontuur!

The Amazing Spider-Man

Ja, Tom Holland is absoluut de betere Spider-Man. Toch is deze versie met Andrew Garfield vooral achteraf gezien vermakelijker dan recensenten destijds toe wilden geven. Je hebt nog één dag om The Amazing Spider-Man nog een kans te geven.

Toni Erdmann

Even heel iets anders: Toni Erdmann is een Duitse komedie over een vrouw die steeds meer lastig gevallen wordt door haar vader. Ze heeft een doodsaaie kantoorbaan. Haar vader doet zich voor als levenscoach en wil haar graag helpen. Dat resulteert in een aandoenlijk stukje drama met veel scherpe humor.

The Mask

Jim Carrey als The Mask, wat een nostalgie! Een verlegen bankmedewerker ontdekt een magisch masker dat hem bovennatuurlijke krachten oplevert. Opeens kan hij zijn diepste verlangens naar buiten laten komen. Lees: Jim Carrey krijgt alle ruimte om anderhalf uur lang de kans om zijn grote comedy-talent tentoon te stellen.

Superbad

Nog zo’n klassieker: Sueprbad. Twee vrienden gaan drank inslaan, met als missie om op een langverwacht feestje eindelijk meiden te scoren. Dat loopt, uiteraard, compleet anders dan dat ze hadden verwacht. Glansrollen for Jonah Hill en Michael Cera!

Elf

We hebben kerst alweer achter de rug. Oftewel, Netflix kan zijn licenties voor kerstfilms weer gaan lozen. Dat zie je ook meteen terug in de lijst met films die op het punt staan om geschrapt te worden. Ook Jon Favreau’s Elf met Will Ferrell zul je op 1 januari niet meer op de streamingdienst aantreffen.

Johnny English en Johnny English Reborn

Rowan Atkinson als geheim agent, een duidelijke parodie op James Bond, wat wil je nog meer? Ook dit is zo’n film die je elke kerst weer aan kunt slingeren, maar die daardoor helaas ook het strijdtoneel gaat verlaten. Zowel het eerste deel als de mindere sequel.

Snow White and the Huntsman

Rupert Sanmders kwam in 2012, alweer zeven jaar geleden, met Snow White and the Huntsman. Het klassieke sprookje, maar dan in een spectaculair modern fantasy-jasje. Met Charlize Theron, Chris Hemsworth en Kristen Stewart had het niet fout mogen gaan, maar toch is dit een film die slechts een magere 6.1 op IMDb scoort. Zonde!

The Boy in the Striped Pyjamas

Tussen al die luchtige popcornfilms vol flauwe humor staat ook The Boy in the Striped Pyjamas. Een indrukwekkende film over een jongen wiens familie van Berlijn naar Polen verhuist. Daar sluit hij een vriendschap met een jongetje aan de andere kant van het hek naast hun nieuwe huis. Het jongetje beseft echter niet dat het om een concentratiekamp gaat.

Pitch Perfect

De Pitch Perfect-franchise werd er met elke sequel slechter op, maar het eerste deel is stiekem best te pruimen. Met een IMDb-score van 7.2 en Anna Kendrick in de hoofdrol is het een muzikaal avontuur dat heerlijk luchtig wegkijkt. Mits je tegen over-de-top a capella kunt!

Madagascar

Een flink aantal animatiefilms van Dreamworks gaan helaas op 31 december verdwijnen. Dus ook Madagascar, het nostalgische en zeer kleurrijke avontuur over een groepje dieren die uit een dierentuin besluiten te ontsnappen.

Kung-Fu Panda 1 en 2

Jack Black als een panda in een Kung-Fu setting, het klinkt bizar slecht, maar het werkt verrassend goed. Het tweede deel was minder sterk, maar beide titels hebben de tand des tijds verrassend goed doorstaan.

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

De met de hand gekleide animatie van Aardman Animations is pure kunst. Een kunstvorm die hopelijk nooit volledig verdwijnt, ondanks de hoge productiekosten die met het detailwerk gepaard gaan. Het resultaat is namelijk een levendige animatiestijl die perfect past bij de aandoenlijke personages Wallace & Gromit.

Benieuwd naar de complete lijst? Check dan het overzicht van Netflix Nederland

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: 67 films en series verdwijnen op 1 januari
Sluiten