Netflix-film met Michiel Huisman scoort pijnlijk laag op Rotten Tomatoes

Onlangs schreven we al over The Red Sea Diving Resort, de nieuwe Netflix-film met onder anderen Michiel Huisman en Chris Evans (Captain America). We voorspelden dat de film een hit zou worden, maar tot nu lijken we ernaast te zitten. De Netflix Original scoort bedroevend laag op Rotten Tomatoes.

Waar vroeger IMDb als belangrijkste graadmeter voor films en series gold, is dat tegenwoordig Rotten Tomatoes. En daarbij draait het vooral om de Tomatometer. Filmcritici kunnen hun reviews op Rotten Tomatoes plaatsen. Met een rood tomaatje geven ze aan dat de review positief is, een groene ‘splat’ geeft aan dat de status negatief (rotten) is. Bij meer dan 60 procent positieve reviews krijgt de film de status van een rode tomaat. Ligt dat percentage onder de 60 procent, dan krijgt de film de status ‘rotten’, die wordt aangegeven met de groene ‘splat’. Dan heb je nog de status ‘Certified Fresh’, wat betekent dat de film 75 procent of hoger scoort, maar daar hoeven Michiel Huisman en de rest van de cast van de The Red Sea Diving Resort voorlopig even niet aan te denken.

The Red Sea Diving Resort op Rotten Tomatoes

Waar Avengers: Endgame begon met een score van 98 procent en Stranger Things seizoen 3 met 96 procent, moet The Red Sea Diving Resort het doen met een dikke groene ‘splat’ en een score van 23 procent. Pijnlijk. “Het probleem van de Netflix Original komt voort uit een algemene vlakheid van personages en storytelling, ondank ondanks de schrijnende situaties”, schrijft Brian Lowry van CNN. Bekijk hier het overzicht van de recensies.

The Red Sea Diving Resort | Officiële trailer | Netflix

THE RED SEA DIVING RESORT is gebaseerd op waargebeurde reddingsmissies en vertelt het ongelofelijke verhaal van een groep internationale agenten en dappere Ethiopiërs die begin jaren 80 een verlaten vakantieoord in Soedan als façade gebruiken om duizenden vluchtelingen naar Israël te smokkelen.

Is er dan nog wat positiefs te melden over The Red Sea Diving Resort? Zeker. Kijken we naar de mening van het publiek, dan zien we een positiever beeld. De Audience Score op Rotten Tomatoes voor deze Netflix Original met Michiel Huisman staat op 81 procent. Het is dus maar net waar je meer waarde aan hecht; filmcritici of doodnormale mensen.

Het plot van de Netflix Original met Michiel Huisman

De Netflix Original gaat over een vakantieresort dat fungeert als dekmantel voor een reddingsoperatie om vluchtingen Soedan uit te smokkelen. De operatie staat onder leiding van Ari Levinson, gespeeld door Chris Evans. Daarnaast zijn onder anderen Michiel Huisman, Michael K. Williams, Ben Kingsley, Alessandro Nivola, Haley Bennett en Greg Kinnear in het drama te zien.

🎬 Check ook: 5 redenen om de documentaire Diego Maradona te bezoeken

Reageer op artikel:
Netflix-film met Michiel Huisman scoort pijnlijk laag op Rotten Tomatoes
Sluiten