Nieuwe Netflix-feature onthult nieuwe titels en laat je vooruit kijken

Netflix komt met een nieuwe tab die je direct een overzicht geeft van nieuwe films en series. Tevens kun je er alvast zien wat er nog aan zit te komen.

Netflix voegt dagelijks nieuw films en series toe. Alleen in oktober worden er al 69 (!) nieuwe films en series op de streamingdienst gezet.

Nieuw op Netflix

Het overzicht bewaren van wat nieuw is, wordt dan ook een steeds pittigere uitdaging. Vooral omdat Netflix er een handje naar heeft om je alsnog telkens weer dezelfde selectie oude series aan te bevelen.

Gelukkig komt het bedrijf met een oplossing, zo meldt Variety. Zij hebben gespot dat Netflix namelijk een nieuwe tab aan zijn apps voor slimme televisies heeft toegevoegd.

Het nieuwe knopje heet in het Engels ‘New and Popular‘ en geeft je meteen een overzicht van welke titels nieuw zijn, met daaronder een overzicht van de best bekeken films en series. Dat scheelt weer een hoop scrollen en doorklikken, op zoek naar recent toegevoegd moois.

Vooruit kijken!

Ook tof: je kunt vooruit kijken. Naast ‘Nieuw op Netflix‘ en ‘Top 10 vandaag’ zijn er namelijk ook lijsten van wat er nog deze week naar de streamingdienst komt, én volgende week. Tot slot is er nog een categorie genaamd ‘Wachten waard’, die je titels laat zien die pas over tussen de 15 en 365 dagen komen.

Staat er iets tussen dat je niet wilt missen? Dan kun je erop klikken en je inschrijven voor een herinnering. Als de film of serie in kwestie dan eindelijk beschikbaar is, krijg je een melding. Ideaal!

Nieuw op Netflix tab
Screenshot (Bron: Netflix)

En nu het slechte nieuws

De tab wordt al sinds april getest, maar Netflix is nu klaar om de nieuwe feature naar iedereen uit te rollen.

Is er dan ook slecht nieuws? Jazeker. De nieuwe tab is voorlopig alleen beschikbaar op de televisie-apps van het bedrijf. Later dit jaar volgt er wel een test in de browser-versie van Netflix. Nog even geduld hebben dus als je daar vooral series en films streamt!

Variety

Reageer op artikel:
Nieuwe Netflix-feature onthult nieuwe titels en laat je vooruit kijken
Sluiten