Netflix onthult grimmige trailer voor Fear City: New York vs. The Mafia

Het is weer tijd voor een grimmige documentaireserie op Netflix. Het team achter het briljante Don’t F*ck With Cats is terug met een nieuwe Original. Maak kennis met Fear City: New York vs. The Mafia.

De nieuwe docuserie bestaat uit drie afleveringen en gaat over een zwarte bladzijde in de geschiedenis van New York City. Door de jaren zeventig en tachtig heen maakten vijf beruchte mafia-families de dienst uit in de stad: de Bonanno, Gabino, Genovese en Luccese.

Fear City: New York vs. The Mafia

De ervaren filmregisseur Sam Hobkinson (The Kleptocrats) neemt je mee door de geschiedenis van de ondergang van die maffiabazen. De overheid wist met een enorme operatie niet alleen in kaart te brengen wat voor misdaden de families begingen, maar ze ook daadwerkelijk voor de rechter te slepen en een einde te maken aan hun heerschappij in New York City.

De documentairemakers hebben zowel betrokken politieagenten als ex-mafia leden gesproken. Ook belooft Netflix nog nooit eerder vertoonde beelden en archiefmateriaal.

Zo ontstaat er een grimmig doch fascinerend plaatje van hoe de mafia vele industrieën in zijn greep had en zo miljarden dollars binnen harkte. Een “Shockerend en intrigerend portret van het gouden tijdperk van de mob,” aldus de streamingdienst.

Netflix gaat los op 22 juli

Check hieronder de eerste trailer en zet Fear City: New York vs. The Mafia maar alvast in je agenda. De documentaireserie staat namelijk al vanaf 22 juli op Netflix. Ondertussen trek in meer true crime? We hebben een lijst met de beste true crime documentaires op Netflix voor je klaar staan. Waaronder een moordlustige priester en een nazi-beul die eindelijk wordt gevonden.

Fear City: New York vs. The Mafia
(Afbeelding: Netflix)
Reageer op artikel:
Netflix onthult grimmige trailer voor Fear City: New York vs. The Mafia
Sluiten