Father Soldier Son: heftige Netflix documentaire volgt soldaat 10 jaar

Tussen alle oorlogsfilms door komt Netflix binnenkort met een intieme documentaire over een oorlogsveteraan: Father Soldier Son.

De documentaire, gemaakt door journalisten van de New York Times, volgt tien jaar lang het leven van Brian Eisch.

Father Soldier Son

Een sergeant en vader van twee kinderen die nadat hij gewond raakt naar huis terugkeert, waarbij hij uiteindelijk zijn been verliest.

De documentaire laat zien wat voor impact het leven van een militair kan hebben op zijn naasten, zijn familie.

De eerste, indrukwekkende, trailer begint niet voor niks met de jongste zoon van Eisch, die beschrijft hoe bang ze waren toen hun vader uitgezonden werd.

‘Ik maak me’ s nachts zorgen over mijn vader omdat het donker is en ze kunnen sluipen, en dan kunnen ze gaan schieten ‘, aldus het kind. ‘ Mijn vader is een Amerikaanse soldaat. Mijn vader is mijn superheld.’

Impact op gezin

Door de tien jaar die de documentaire beslaat heen zie je als kijker hoe die relatie tussen Eisch en zijn gezin steeds complex wordt. De sergeant krijgt te kampen met mentale problemen, en ook zijn gezin heeft het niet makkelijker.

“Het is een stuk makkelijker om pelotonssergeant te zijn dan om zelf twee jongens groot te brengen”, aldus Eisch in de trailer. “Ik probeer mijn plicht jegens mijn land te vervullen en in te zetten en te doen wat Uncle Sam van me vroeg. Maar weet je, wat vraagt iedereen mijn jongens te doen?”

Pittige documentaire

Als de sergeant terugkeert en het leven in een rolstoel moet zien te accepteren, kijken zijn ondertussen opgegroeide zoons heel anders tegen hun vader aan:

“Hij is de laatste tijd veel meer gespannen. Ik weet niet zeker of zijn verwondingen het allemaal waard waren”, aldus zijn zoon. “Ik zou zeker naar de universiteit kunnen gaan maar hij gelooft me niet. Ik wil uiteindelijk kinderen krijgen en ik wil niet dat mijn kinderen meemaken wat ik heb meegemaakt.”

Netflix trailer en release

Je merkt het al: Father Son Soldier wordt geen luchtige filmavond. Journalisten Catrin Einhorn en Leslye Davis hebben een bijzonder project in handen. Op 17 juli komt de documentaire naar Netflix.

Father Soldier Son Netflix documentaire
Reageer op artikel:
Father Soldier Son: heftige Netflix documentaire volgt soldaat 10 jaar
Sluiten