Netflix werkt officieel aan Extraction 2 met Marvel-talent: prequel of sequel?

Extraction is hard op weg om de grootste Netflix Original ooit te worden. Dat heeft vast en zeker gedeeltelijk met de huidige crisis te maken, maar toch heeft de streamingdienst alle vertrouwen in de franchise.

De actiefilm met Chris Hemsworth in de hoofdrol krijgt namelijk een gevolg. Het is officieel bekendgemaakt dat Avengers: Endgame regisseur Joe Russo een script aan het schrijven is voor de sequel. Het productiebedrijf van Joe en zijn broer Anthony Russo rekent erop dat ook regisseur Sam Hargrave en Chris Hemsworth zelf terug zullen keren.

Netflix komt met Extraction 2

Netflix zal daar echter pas een deal mee gaan sluiten als het script af is. Joe Russo heeft met zijn broers een aantal van de grootste Marvel films geregisseerd.

Denk aan Captain America: Winter Soldier, maar ook het tweeluik waarmee de strijd tegen Thanos werd afgesloten. Oftewel, Infinity War en Endgame.

Prequel of sequel?

Russo is er nog niet over uit of Extraction 2 een sequel of een prequel gaat worden: “De deal is gesloten om mij Extraction 2 te laten schrijven, maar we bevinden ons echt nog in de beginfase van de ontwikkeling van het verhaal, ‘aldus Russo tegenover Deadline. “We zijn er nog niet over uit of het verhaal vooruit of achteruit gaat in de tijd. We hebben het publiek na de eerste film met een groot, relatief open einde achtergelaten. ”

Rotten Tomatoes

Extraction deed het maar matig bij critici, wat een score van 68 procent op Rotten Tomatoes opleverde. Een prima score, absoluut geen misbaksel, maar ook verre van Oscar-materiaal. De Netflix-abonnees die massaal thuis moesten blijven hadden daar echter geen last van: naar verwachting zullen 90 miljoen huishoudens de film kijken in de eerste vier weken.

Daarmee zou het dus de grootste Netflix Original film ooit zijn. Of Sam Hargraves, Joe Russo en Chris Hemsworth dat trucje opnieuw kunnen herhalen met de sequel, gaan we pas ergens in de komende jaren ontdekken. Hopelijk onder compleet andere omstandigheden…

?Check: 10 sterke Tweede Wereldoorlog-films op Netflix (met IMDb-rating)

Deadline

Reageer op artikel:
Netflix werkt officieel aan Extraction 2 met Marvel-talent: prequel of sequel?
Sluiten