Redactie
Redactie Films & Series 4 mrt 2017

Netflix pompt €1.7 miljard in Europese series met dank aan Narcos

Dat Netflix Orignal Narcos immens populair is, bijkt wel uit jullie massale klikgedrag op élk artikel waarin het bizarre leven van de drugsbaron aan bod komt. Wat naar succes riekt, vraagt om meer – zo dacht ook Netflix. Zo gezegd, zo gedaan: de streamingdienst pompt het komende jaar 1.66 miljard euro in meer dan negentig Europese series. Want als Narcos iets heeft bewezen, dan is het wel dat taal geen barrière hoeft te zijn.

Het geld wordt zowel in Originals als in co-producties geïnvesteerd, schrijft NRC na het bijwonen van een presentatie van topman Reed Hastings.

In totaal investeert de streamingdienst het komende jaar iets minder dan 6 miljard in eigen producties en aankopen. Gezien tweederde van de abonnees niet uit Amerika komt en wél geïnteresseerd is in series die niet per se van Amerikaanse bodem komen, heeft Hastings de keuze gemaakt om zijn grenzen te verleggen. Letterlijk.

Wat kun je verwachten?

Het tweede deel van de Franse politieke serie Marseille, als ook co-producties Troy: Fall Of A City, Black Earth Rising en The Spy. Qua Europese Netflix Originals kun je spoedig het Spaanse Las Chicas del Cable (Mad Men-achtig drama), het Duitse Dark (thriller) en het Italiaanse Suburra (maffia) verwachten. Teasers van Las Chicas del Cable en Dark, vind je hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix pompt €1.7 miljard in Europese series met dank aan Narcos
Sluiten