Netflix is in Europa een nieuwe en interessante abonnementsvorm aan het testen

Iedere maand maken we trouw een eurootje of tien over aan Netflix. Dat doen we natuurlijk zonder klagen, want wat je daarvoor terugkrijgt is ongekend. Toch ziet de streamingdienst reden om te rommelen met de abonnementsvormen. Niet alleen in Azië zoals eerder al bekend werd, maar ook hier in Europa. Oplettende kijkers uit Oostenrijk viel namelijk iets bijzonders op toen ze naar de prijzen in hun land keken.

De Oostenrijkers konden namelijk opeens kiezen voor een weekabonnement in plaats van een maandelijks betaling. Er kan nog steeds gekozen worden voor een basis, standaard of premium abonnement. Deze kosten respectievelijk 2,49 euro, 2,99 euro en 3,99 euro. Omgerekend zijn ze dus wel wat duurder dan de maandoptie. Op jaarbasis bent je 39,60 euro meer kwijt als je voor een weekabonnement gaat.

Netflix komt met een weekabonnement

Waarom komt Netflix dan met een weekabonnement? Dat vroeg de Duits Blog Caschy aan de streamingdienst en dit is wat ze te weten kwamen: “Netflix is op dit moment verschillende betaalopties aan het testen in kleine, geselecteerde gebieden. Het doel is om Netflix plezieriger en toegankelijker te maken voor mensen wereldwijd. In dit geval testen we op kleine schaal verschillende betaalopties, om zo beter te leren begrijpen waar onze gebruikers behoefte aan hebben. Dit soort testen wisselen normaliter qua lengte en waar ze plaatsvinden, dus niet elke potentiële gebruiker krijgt er mee te maken.”

De kans dat we binnenkort kunnen kiezen voor een wekelijks abonnement lijkt dus klein. Toch is het geen gekke gedachte dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren. Het voordeel van dit abonnement is dat je waarschijnlijk ook wekelijks kunt opzeggen. Daarnaast kun je de prijs nu beter vergelijken met andere streamingdiensten waar je per film betaalt. Zo kun je in één oogopslag zien dat het huren van een losse film bij Pathé thuis even duur is als een week Netflix.

Bijzondere terugspoelfunctie

Er wordt druk getest bij Netflix en dat doen ze niet alleen met de prijzen. Ook het verbeteren van de kijkervaring staat hoog op het lijstje. Zo is de streamingdienst nu aan het testen met een unieke terugspoelfunctie. Benieuwd wat daar zo bijzonder aan is? Klik dan hier.

WANT

Reageer op artikel:
Netflix is in Europa een nieuwe en interessante abonnementsvorm aan het testen
Sluiten