De top 10 duurste Netflix films ooit (met IMDb-score!)

Onlangs bleek dat Martin Scorsese’s The Irishman nog duurder was om te maken dan aanvankelijk werd gedacht. Netflix was desondanks bereid om de portemonnee te trekken voor het prestigieuze project. Dit zijn de duurste Netflix Original films ooit.

The Irishman was niet het eerste peperdure project dat de streamingdienst wel aandurfde. Netflix moest zich vooral een paar jaar geleden nog bewijzen in de filmwereld, en deed dat vooral met datgene waarvan het bedrijf zakken vol heeft: geld.

Top 10 duurste Netflix films

Helaas leidde dat in de meeste gevallen niet tot goede films, zoals je hieronder gaat ontdekken. We hebben de top 10 duurste Netflix films voor je op een rijtje gezet, inclusief IMDb-score. Goed om hier te vermelden is dat de streamingdienst zelden of nooit zelf die bedragen bekend maakt. Het gaat dus om gelekte cijfers en/of schattingen.

1. The Irishman: 225 miljoen dollar

The Irishman is met afstand de duurste film die Netflix ooit heeft gefinancierd. Andere grote studio’s durfden het risico niet aan, zelfs niet met Martin Scorsese aan het roer. Het is ook maar de vraag of Netflix blij is met het resultaat. De gangsterfilm kreeg lovende recensies, maar kon niet de prijzenregen in ontvangst nemen waar de streamingdienst ongetwijfeld op hoopte. Het volgende project van Scorsese is overigens bij Apple TV+ beland. Ook dit keer durfden de grote studio’s het niet aan.

IMDb: 7.9

2. 6 Underground: 150 miljoen dollar

6 Underground is een explosieve achtbaanrit. Dat was ook wel te verwachten, met Michael Bay als regisseur. 6 Underground gaat over zes huurlingen die de missie hebben gekregen om een bloeddorstige dictator om te leggen. Ze krijgen van een steenrijke ondernemer de kans om hun verleden uit te wissen, mits ze hun missie op succesvolle wijze uit kunnen voeren. Met Ryan Reynolds, Ben Hardy en Mélanie Laurent. Hersenloos doch zeer vermakelijke popcornfilm.

IMDb: 6.1

3. Mowgli: 100 miljoen dollar

Het productiebudget van Mowgli is helaas een groot vraagteken. We weten dat de film van Andy Serkis op zijn minst 100 miljoen dollar kostte om te maken. Toch doen er ook geruchten de ronde dat het budget richting de 200 miljoen dollar kroop. Deze grimmige versie van The Jungle Book is op technisch vlak zeker indrukwekkend, maar vrijwel kansloos in die vergelijking met Disney’s Jungle Book remake uit 2016.

IMDb: 6.5

4. Bright: 90 miljoen dollar

Bright was de poging van Netflix om een eigen fantasy mega-franchise in het leven te roepen. Afhankelijk van wie je het vraagt pakte het resultaat zeer matig of juist verrassend vermakelijk uit. De film gaat over twee politieagenten, in een alternatieve versie van het heden, vol orcs, elven en feeën. Will Smith (mens) en Joel Edgerton (orc) krijgen de opdracht om een jonge vrouwelijke elf te beschermen. Netflix komt naar verluidt met een vervolg, dus blijkbaar was Bright succesvol genoeg.

IMDb: 6.3

5. The Ridiculous 6: 60 miljoen dollar

Adam Sandler’s films voor Netflix zijn telkens zeer succesvol. Critici trappen steeds zijn producties de grond in, maar de kijkcijfers liegen er niet om. Netflix verlengde niet voor niks meermaals zijn productiedeal met de komedie-held. In The Ridiculous 6 speelt Sandler Tommy ‘White Knie’ Stockburn. Hij groeide als wees op in een indianenstam. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn vader nog leeft, gaat hij op reis door het wilde westen. Samen met zijn vijf halfbroers. Het chaotische samengeraapte zooitje komt al snel bekend te staan als de ridiculous six.

IMDb: 4.8

En de rest

6. War Machine: 60 miljoen dollar (IMDb: 6.0)
7. Annihilation: 55 miljoen dollar (IMDb: 6.9)
8. Okja: 50 miljoen dollar (IMDb: 7.3)
9. The Cloverfield Paradox: 45 miljoen dollar (IMDb: 5.5)
10. Death Note: 40 miljoen dollar (IMDb: 4.5)

Reageer op artikel:
De top 10 duurste Netflix films ooit (met IMDb-score!)
Sluiten