Trek je portemonnee maar! Netflix gaat mogelijk duurder worden in Europa

Netflix is inmiddels een echte eerste levensbehoefte geworden. Zonder de streamingdienst weten we eigenlijk niet meer hoe we een avondje op de bank moeten doorkomen. We maken dus met liefde iedere maand wat over naar Netflix om van hun dienst gebruik te kunnen maken, maar dat bedrag gaat mogelijk wel stijgen.

Een Italiaanse website genaamd TuttoAndroid heeft namelijk informatie gevonden die er op duidt dat er een Ultra-abonnement gaat komen. Deze zou gaan worden toegevoegd aan de drie bestaande abonnementen die je waarschijnlijk wel kent: basic, standaard en premium. Het nieuwe Ultra-abonnement komt hier boven te staan en zou 16,99 euro gaan kosten. Dat is dus drie euro meer dan het op dit moment duurste Netflix abonnement.

Minder schermen

Prima toch? Een duurder abonnement met nog meer features. Niet helemaal, want Netflix gaat juist andersom doen. We krijgen niet meer opties en functies, maar de oude abonnementen gaan juist teruggeschroefd worden. Vooral het aantal schermen dat je kunt gaan gebruiken wordt aanzienlijk minder.

Met het huidige premium-abonnement kun je op vier schermen tegelijkertijd kijken, maar dit zou gehalveerd gaan worden. Ook met een standaard-abonnement ga je inleveren op het aantal schermen. Deze gaat namelijk van twee naar één. Het nieuwe abonnement dat mogelijk toegevoegd gaat worden geeft je wel toegang tot vier schermen.

Daarnaast krijg je bij het Ultra-abonnement toegang tot HDR video. Iets wat je niet gaat krijgen als je gebruik maakt van basic, standaard of premium. Verder wordt er ook gespeculeerd over betere audio voor de gebruikers die straks 16,99 euro gaan betalen. Netflix zelf heeft nog niks bevestigd, maar een woordvoerder van de streamingdienst liet al wel weten dat ze aan het kijken zijn naar verschillende prijspunten en features.

Nieuwe Netflix abonnementen

Dat Netflix het aantal schermen gaat verminderen, komt niet helemaal als een verrassing. Onlangs werd nog bekendgemaakt dat veel mensen hun abonnement delen. Hierdoor kijken miljoenen gebruikers zonder dat ze zelf betalen. Door het abonnementensysteem op de schop te gooien, kan Netflix in de toekomst aanzienlijk meer geld binnenharken.

Reageer op artikel:
Trek je portemonnee maar! Netflix gaat mogelijk duurder worden in Europa
Sluiten