Netflix dropt brute trailer en datum voor Peaky Blinders seizoen 5

Het is na twee jaar wachten eindelijk bijna tijd voor het vijfde seizoen van de Britse hitserie Peaky Blinders. Dat viert Netflix met een gloednieuwe trailer.

Peaky Blinders seizoen 5

Het belooft een spectaculair seizoen te gaan worden. De Shelby’s krijgen niet alleen te maken met de crash van de aandelenmarkt van 1929, maar Tommy krijgt ook geduchte concurrentie van “jongere familieleden en fascistische rivalen”. Wanneer hij benaderd wordt door een charismatische politicus met een gedurfde visie voor Engeland, realiseert de Shelby zich dat zijn antwoord niet alleen de toekomst van zijn familie zal bepalen, maar ook van het hele land.

4 oktober op Netflix

Showrunner Steven Knight beloofde eerder al een seizoen vol “shocks and surprises“, dus dat belooft veel goeds! Het vijfde seizoen van Peaky Blinders bestaat uit zes afleveringen die allemaal op 4 oktober naar Netflix komen. In Engeland konden ze er al op 25 augustus mee aan de slag.

De cast is nog steeds ijzersterk. Sterker nog, een deel van de cast is in de tussentijd mooie dingen gaan doen in Hollywood, waardoor het rijtje namen er een stuk indrukwekkender op is geworden.

Dan hebben we het over onder andere Cillian Murphy (Dunkirk, 28 Days Later) als Thomas Shelby, Helen McCrory (Skyfall, Harry Potter) als Polly Gray, Paul Anderson (The Revenant, Legend) as Arthur Shelby, Sophie Rundle (Bodyguard) als Ada Thorne (Shelby), Finn Cole (Animal Kingdom) als Michael Gray, Kate Phillips (The Crown) als Linda Shelby, Natasha O’Keeffe (Sherlock Holmes: The Abominable Bride) als Lizzie Stark.

Nieuwe gezichten

Verder komen er ook nieuwe gezichten voorbij in het volgende hoofdstuk van Peaky Blinders: Sam Claflin (The Nightingale, Adrift, Journey’s End) als Oswald Mosley, Anya Taylor-Joy (The Miniaturist, Split, The Witch) als Gina Gray, Brian Gleeson (Phantom Thread, Logan Lucky) als Jimmy McCavern, Neil Maskell (Happy New Year, Colin Burstead, In Darkness) als Winston Churchill, Kate Dickie (The Cry, The Witch) als Mother Superior, Cosmo Jarvis (Calm with Horses, Lady Macbeth) als Barney and Emmett J Scanlan (Butterfly, Safe) als Billy Grade.

Het vijfde seizoen wordt geregisseerd door Anthony Byrne, die eerder Butterfly en Ripper Street afleverde. Annie Harrison-Baxter staat aan het roer als producente. Laat maar komen Netflix!

Peaky Blinders | Season 5 Trailer | Netflix

As the Shelbys grapple with the 1929 stock market crash, Tommy confronts new threats to his power from younger family members and fascist rivals. Peaky Blinders returns, October 4th.

Reageer op artikel:
Netflix dropt brute trailer en datum voor Peaky Blinders seizoen 5
Sluiten