Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio in Netflix-film met absurde sterrencast

Vice-regisseur Adam McKay kan dankzij Netflix een duizelingwekkende cast inschakelen voor zijn nieuwe project: Don’t Look Up. Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence zijn slechts het topje van de ijsberg.

Adam McKay maakte in de eerste tien jaar van dit millennium vooral furore met komedies propvol flauwe humor (en meestal Will Ferrell). De afgelopen tien jaar heeft de regisseur echter bewezen dat hij veel meer kan dan dat, met topfilms als The Big Short en Vice.

Netflix en Don’t Look Up

Een CV waar Netflix blijkbaar wel gecharmeerd van is, want de streamingdienst trekt namelijk flink de portemonnee voor zijn nieuwste project. Don’t Look Up, een aankomende Netflix Original van McKay, krijgt een duizelingwekkende cast.

En dan hebben we het niet over twee of drie grote namen. Amerikaanse media noemen het terecht misschien wel de langste lijst aan grote A-acteurs sinds Steven Soderbergh’s Ocean Eleven aangekondigd werd. En dan heb je het over een cast!

Duizelingwekkende cast

De cast van Don’t Look Up bestaat naast Jennifer Lawrence uit, komt ie, Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry, Rob Morgan, Meryl Streep en Tomer Sisley. Voor praktisch elke combinatie van twee namen uit dit lijstje rennen fans al naar de bioscoop.

McKay schrijft, regisseur en produceert de film samen met Kevin Messick, waarmee hij ook al Vice maakte. Don’t Look Up volgt twee astronomen die aan een mediatour beginnen om de mensheid te waarschuwen voor een naderende asteroïde die de aarde zal vernietigen. Klein probleem: ze staan onderaan de ladder binnen de industrie, en niemand wil luisteren.

Mijlpaal voor Leonardo DiCaprio

De kers op de taart voor dit project is Leonardo DiCaprio. We weten al sinds afgelopen lente dat hij in deze film wilde gaan spelen, maar de acteur liet het afhangen of hij Don’t Look Up kon combineren met Martin Scorsese’s Killers of the Flower Moon. Het antwoord op die vraag is nu duidelijk, en dat zorgt ervoor dat Netflix een van de meest indrukwekkende casts uit de filmgeschiedenis te pakken heeft.

Voor DiCaprio is het overigens ook een mijlpaal: het is de eerste film waar hij in speelt die door/voor een streamingdienst wordt geproduceerd.

Overigens komt Killers of the Flower Moon ook direct naar Apple TV+, dus de acteur zal voorlopig niet in de bioscoop te zien zijn. Nu was dat door de pandemie helaas überhaupt al het geval, dus de timing is perfect. Nu ook Disney reorganiseert om de prioriteit aan Disney+ te geven, is het maar de vraag of bioscopen nog hun traditionele grote rol zullen spelen nadat dit alles voorbij is.

Wordt vervolgd! Don’t Look Up staat op de planning voor 2021. Hopelijk komt Netflix binnenkort met een specifiekere releasedatum.

Deadline

Reageer op artikel:
Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio in Netflix-film met absurde sterrencast
Sluiten