Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

Deze week nog op Netflix: deze 8 topseries en films kun je snel streamen

Netflix-abonnees hoeven zich de komende dagen niet te vervelen. De streamingdienst heeft namelijk een flink aantal nieuwe veelbelovende films en series op de planning staan.

Deze week op Netflix

We zetten ze voor je op een rijtje. Van de gaming-nostalgie van High Score tot de angstaanjagende horror uit Zuid-Korea van Goedam. Laat maar komen Netflix!

High Score – woensdag

Nu kunnen we FIFA spelen met graphics die amper van echt voetbal te onderscheiden zijn. Of iemand in Japan overhoop knallen in een 4K-potje Call of Duty. Netflix gaat met High Score terug naar de basis van al dat innovatieve geweld. De wereld van retrogames. Denk aan de eerste Mario, de opkomst van Pac-Man en het megasucces van Sonic. De streamingdienst pakt de tofste verhalen uit die belangrijke periode en neemt je mee op avontuur. Alleen het intro is al fantastisch vormgegeven:

A Star is Born – donderdag

Nee, A Star is Born is geen doorsnee romantische film die je als man beter links kunt laten liggen. In tegendeel. Helaas hebben veel mannen wel dat beeld van Bradley Cooper’s regiedebuut en passieproject. Zonde, want A Star is Born is een prachtig stukje drama, vol muziek. Cooper speelt Jackson Maine, een countryzanger die aan het randje van de afgrond staat. Wanneer hij een door Lady Gaga gespeelde onbekende zangeres tegenkomt, verandert zijn leven compleet. Niet enkel in de positieve zin, met alle gevolgen van dien. Prachtfilm!

Great Pretender – donderdag

The Great Pretender is een nieuwe Japanse animatieserie. Niet voor kinderen, à la Pokémon, maar gemaakt voor volwassenen. Edamura Masato is de grootste oplichter van Japan. Samen met zijn partner Kudo probeert hij in Asakusa een Fransman voor de gek te houden, maar worden in plaats daarvan onverwachts bedrogen. De Fransman, die ze probeerden op te lichten, blijkt Laurent Thierry te zijn – een oplichter van een veel hoger niveau, die de macht heeft over de maffia. Een internationaal geprezen serie met een knap staaltje vormgeving!

John Was Trying to Contact Aliens – donderdag

Vanaf donderdag heeft Netflix een gloednieuwe door jury’s geprezen documentaire voor je klaar staan: John Was Trying to Contact Aliens. Dertig jaar lang gebruikte einzelgänger John Shepherd indrukwekkende apparatuur om rockmuziek het heelal in te sturen. In de hoop dat er ooit antwoord terug zou komen van aliens. Na drie decennia heeft hij nog steeds niks teruggehoord. Nadat hij zijn missie opgeeft, komt hij echter tot een belangrijk inzicht. Een lekker behapbare docu, want John Was Trying to Contact Aliens duurt namelijk slechts zestien minuten!

Biohackers – donderdag

Een student biomedische wetenschappen krijgt toegang tot een topuniversiteit in Duitsland. Niet omdat ze daar daadwerkelijk wilt studeren, maar vanwege een geheime missie: ze wil de duistere plannen van een geprezen biologie-professor ontmaskeren en zo een familietragedie oplossen. Een Netflix Original over genetische manipulatie, waarover we je in dit artikel meer vertellen. Wordt dit de nieuwe Dark? Laten we het hopen!

Goedam – donderdag

Na het succes van Oscar-winnaar Parasite viel het des te meer op hoeveel Zuid-Koreaanse content Netflix maandelijks aan zijn aanbod toevoegt. Van zoetsappige K-drama’s tot pure horror. Voor nieuwkomers is er vanaf donderdag Goedam, een anthology-serie. Oftewel, à la Black Mirror allemaal losse verhalen, maar dit keer in het horror-genre. Je kunt op urban legends rekenen waardoor je ‘s nachts toch even twee keer rondkijkt voor je naar het toilet durft te gaan…

The Crimes That Bind – donderdag

Op donderdag verschijnt ook een nieuwe Netflix Original film, The Crimes That Bind. Alicia leert haar zoon en zichzelf op een compleet nieuwe manier kennen wanneer hij beschuldigt wordt van het verkrachten en vermoorden van zijn ex-vrouw. Ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, en stuit daarbij op confronterende antwoorden. Is haar zoon wel wie hij zegt te zijn? Hopelijk weet Netflix eindelijk weer een rake misdaadfilm neer te zetten. Of hebben we opnieuw een matige B-film te pakken? Op naar donderdag.

The Sleepover – vrijdag

Vanaf vrijdag kun je ook The Sleepover gaan streamen, een actie-avontuur vol humor. Zo’n hersenloze film voor een loos avondje lui bankhangen. De eerste trailer maakt immers meteen een ding duidelijk: dit is geen Oscar-materiaal. Ach, niet elke film hoeft een meesterwerk te zijn. The kinderen ontdekken dat hun moeder een voormalig crimineel is. Ze wordt ontvoerd en gedwongen om een laatste klus te klaren. De kinderen besluiten op pad te gaan om hun moeder te bevrijden. Op vrijdag gaan we ontdekken of we puur met een kinderfilm te maken hebben of dat The Sleepover ook volwassenen wat te bieden heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze week nog op Netflix: deze 8 topseries en films kun je snel streamen
Sluiten