Nieuw op Netflix: deze 7 topfilms mag je niet missen

Netflix heeft weer een indrukwekkende lijst met aankomende films klaar staan. We zetten de zeven hoogtepunten voor je op een rijtje.

The Last Thing He Wanted – 21 februari

Willem Dafoe, Ben Affleck en Anne Hathaway vormen de sterrencast van The Last Thing He Wanted. De journaliste Elena McMahon neemt vlak voor de verkiezingen van 1984 ontslag om voor haar zieke vader te zorgen. Wanneer blijkt dat haar vader een wapenhandelaar is belandt ze in een levensgevaarlijke wapendeal.

Midsommar naar Netflix op 21 februari

Indiestudio A24 scoorde de afgelopen jaren hit na hit, met nog steeds als absolute hoogtepunt Oscar-winnaar Moonlight. Midsommar van vorig jaar mag er echter ook zeker zijn. Deze absurde horrorfilm maakte internationaal indruk met zijn verfrissende plot en nieuwe gezichten. Fans van angstaanjagende films over sektes zijn bij Midsommar aan het juiste adres. Een andere topfilm van deze studio die je nu al op Netflix kunt checken is Uncut Gems.

Game Night – 22 februari

Het koppel Max en Annie komen elke week samen met twee andere koppels voor een klassieke spelletjesavond. Bordspel, wijn en spelen maar. De broer van Max besluit de avonden naar een hoger niveau te tillen door een moordmysterie te organiseren, vol FBI-agenten en bad guys. Wanneer hij zelf ontvoerd wordt beginnen de spelers zich echter al snel af te vragen of het wel om een spelletje gaat en escaleert de normaal zo onschuldige spelletjesavond compleet.

The Trials of Gabriel Fernandez – 26 februari

Op 26 februari is het tijd voor een indrukwekkende documentaireserie, een Netflix Original genaamd The Trials of Gabriel Fernandez. Hij stierf in 2013 aan de gevolgen van een langdurige mishandeling. De achtjarige jongen werd thuis zwaargewond gevonden, en overleed vervolgens in het ziekenhuis. Zijn moeder en haar vriend worden vervolgd, maar ook de overheidsinstanties worden onderzocht. Deze documentaireserie van Brian Knappenberger duikt in een verschrikkelijk lastige zaak die helaas vaker voorkomt dan je zou denken.

Pokémon: Mewtwo Strikes Back – 27 februari

Pokémon: Mewtwo Strikes Back is pure nostalgie: ter ere van de twintigste verjaardag van de grootste franchise ter wereld werd de allereerste animatiefilm in een nieuw jasje gestoken. Dit keer dus niet warme handgetekende animatie, maar CGI. Het resultaat is schitterend, maar tevens uiterst controversieel. Waarom zou je immers een nog altijd oerdegelijke film moderniseren? Als het resultaat er echter zo goed uit ziet, dan mogen ze dat van ons vooral blijven doen. Als kijker kun je immers zelf kiezen welke versie je aanzet!

Spirited Away – 1 maart

Studio Ghibli wordt terecht de Japanse Disney genoemd. Sterker nog, volgens animators die bij de Grote Muis werken kijkt het Amerikaanse bedrijf juist op naar Ghibli. De handgetekende films van de legendarische studio brengen je naar een magische wereld, waarbij elke achtergrond zo in een museum opgehangen kan worden. Spirited Away is slechts één van de tientallen Ghibli films die naar Netflix komen, maar volgens IMDb met een score van 8.6 wel de beste.

Nausicaä of the Valley of the Wind en Princess Mononoke – 1 maart

Nou vooruit, deze twee Studio Ghibli films zijn te goed om niet even uit te lichten. Nausicaä of the Valley of the Wind speelt zich af in een toekomst waar de aarde door de mensheid is verwoest. Slechts een klein deel van de bevolking heeft het overleefd. Prinses Nausicaa probeert te begrijpen wat er mis is gegaan en de mensheid te redden. Princess Mononoke heeft een soortgelijk thema, de manier waarop we als de mensheid langzaam de natuur aan het vernietigen zijn. Vrees echter niet: doordat Studio Ghibli alles in een oogstrelende fantasiesetting steekt wordt het nooit zwaarmoedig.

 

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix: deze 7 topfilms mag je niet missen
Sluiten