Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 okt 2019

Daybreak: Netflix komt met post-apocalyptische serie vol zwarte humor

Netflix heeft een gloednieuwe trailer gedeeld voor Daybreak, een post-apocalyptische comedy-serie. De Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Brian Ralph, een bizarre wervelwind van post-apocalyptisch geweld en tienerdrama. Alles met een hoop kleur en een vette knipoog.

Daybreak

Daybreak gaat over de 17-jarige Josh, een buitenbeentje die in een half verwoeste wereld op zoek gaat naar Sam, zijn vriendin. Hij wordt geholpen door een kleurrijke groep tieners, van de 12-jaar oude pyromaan Angelica tot Wesley, de pestkop die Josh voor de apocalyps continu pestte. Nu Wesley een samoerai is geworden, kan Josh zijn hulp echter goed gebruiken.

Dat klinkt absurd, en dat is deze serie ook. Zie het als een soort Mad Max, maar dan met tieners en een flinke lading zwarte humor. De makers combineren allerlei genres, waardoor Daybreak moeilijk te vergelijken is met andere series. Voor de Walking Dead-fans zijn er in ieder geval ook zombies, die in deze serie Ghoulies heten.

Daybreak Netflix Original trailer
Bron: Netflix Bron: Netflix

Netflix onthult trailer en release

Soms zeggen trailers meer dan woorden, vaak zelfs, dus check vooral even de onderstaande eerste beelden. Wij zijn in ieder geval al enthousiast, al blijft het wel even afwachten of de serie niet te sterk in het tiener-bootje valt. Dat zou zonde zijn, want alleen al qua vormgeving heeft Daybreak veel potentie.

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten tot we gaan ontdekken hoe de Netflix Original uitpakt. Op 24 oktober staat de tiendelige serie al compleet op de streamingdienst. In de tussentijd hebben we hier een lijstje met topfilms voor je, die je nog snel op Netflix kunt checken voor ze gaan verdwijnen.

Daybreak | Official Trailer | Netflix

So what’s life like in the apocalypse? It’s never what you’d expect. Find your tribe, grab your swords, and get ready to take on some Ghoulies. Daybreak comes to Netflix on October 24.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Daybreak: Netflix komt met post-apocalyptische serie vol zwarte humor
Sluiten