Netflix-conceptspiegel onthult datum Black Mirror seizoen 6: nu

Een zeldzame pandemie, wereldwijde demonstraties na een gefilmde moord, een president die bleekmiddel wil laten injecteren en geblokkeerd wordt door technologische bedrijven. Het is tijd voor een nieuw seizoen van Black Mirror op Netflix. Of beter gezegd: we zitten middenin in seizoen 6, dat veel te lang duurt.

Black Mirror is een serie op Netflix die inspeelt op de duistere gevolgen van technologie binnen de maatschappij. De verhalen hangen ergens tussen sciencefiction en de realiteit van nu. Sommige afleveringen zijn dan ook al ingehaald door de werkelijkheid. Een van die afleveringen is Nosedive (seizoen 3), over een social credit-systeem. En wat te denken over de zelfbezorgende pizzabus of op afstand bestuurbare robotbijen?

‘Black Mirror seizoen 6 is nu live’

Het vijfde seizoen van de Britse Netflix-serie is al even te zien op Netflix en bestaat in tegenstelling tot de eerdere seizoenen uit slechts drie afleveringen. Tijd voor seizoen 6, zou je zeggen. Maar daar denkt Charlie Brooker, maker van de sciencefictionserie, anders over.

“Tijdens de lockdown heb ik aan projecten gewerkt, maar niet aan Black Mirror“, aldus Brooker tegen Radio Times. “Het leven is nu al ingewikkeld genoeg, ik weet niet of mensen nieuwe dystopische content op Netflix nu slikken. Ik werk nu liever aan scripts die mensen aan het lachen maken.” Dit bracht studenten van de Brother Ad School in Madrid op een geniaal idee.

black mirror seizoen 6, live, netflix, spiegel
(Afbeelding: BrotherAd.com)

black mirror seizoen 6, live, netflix, spiegel
(Afbeelding: BrotherAd.com)

De studenten plaatsten op verschillende bushokjes in Madrid spiegels met de tekst ‘Black Mirror seizoen 6 is nu live, overal’. Mensen die in de spiegel kijken, zien niets anders dan de realiteit van vandaag. “We leven al maanden lang in een veel te lang seizoen van de Netflix-serie Black Mirror. Geweldige campagne, die is voortgekomen uit een creativiteitscursus en nu als een lopend vuurtje gaat”, aldus Brother Ad School op Instagram.

Check ook: Miniserie Chernobyl scoort recordaantal nominaties bij Britse Oscars

Reageer op artikel:
Netflix-conceptspiegel onthult datum Black Mirror seizoen 6: nu
Sluiten