Netflix cancelt Daredevil: vierde seizoen was al volledig gepland

Na drie succesvolle seizoenen heeft Netflix besloten om de sterker uit Daredevil te trekken. Na de annulering van Iron Fist en Luke Cage, was er nog wel hoop voor een vierde seizoen van de serie. Niet alleen bij de kijkers, maar ook bij de makers. Het seizoen stond al volledig op de planning voordat Netflix een einde maakte aan de serie. 

Seizoen 4 volledig gepland 

De hooggewaardeerde superhelden serie Daredevil komt aan zijn einde. De serie, die aan het begin stond van alle succesvolle Marvel serie op Netflix, krijgt geen vierde seizoen van de producent. Maar terwijl de fans het nieuws teleurgesteld opvingen, waren ook de makers van Daredevil bijzonder teleurgesteld. Zeg maar gerust een beetje boos. Volgens Sam Ernst, schrijver van de serie, was het vierde seizoen al helemaal uitgestippeld. Dit wordt duidelijk door een Tweet die de schrijver plaatste.

Maar het waren niet alleen de producenten van de serie die er niks van snapten. In een vervolgbericht laat Sam Ernst weten dat de groep sushi aten om het nieuws te verwerken. Niet alleen met het eigen team, maar ook met uitvoerende producenten van Marvel. Die snapten er, naar Ernst zeggen, ook helemaal niets van.

De plotselinge annulering van Daredevil is voor iedereen dus een beetje vaag. Niet alleen voor ons, ook voor het productieteam en ook voor Marvel. We krijgen het idee dat Netflix drastisch haar plannen aan het wijzigen zijn.

Daredevil gecancelt

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Netflix de stekker uit Daredevil gaat trekken. Dit nadat het bedrijf Marvel series Iron Fist en Luke Cage ook annuleerde. Afgelopen donderdag bracht Netflix een statement naar buiten, die weinig tot geen informatie bevatte over de reden.

“Marvel’s Daredevil keert niet terug met een vierde seizoen op Netflix. We zijn ontzettend trots op de serie’s derde en laatste seizoen. Ondanks het feit dat feel fans teleurgesteld zullen zijn, willen we dit hoofdstuk afsluiten op haar hoogtepunt.”

Daredevil Netflix Marvel

Ondanks het feit dat het statement weinig informatie brengt, heeft Netflix wel gelijk. Het derde seizoen was zonder twijfel een hoogtepunt met, bijvoorbeeld, een 94% score op Rotten Tomatoes van critici en een 96% score van het publiek. Of Disney, met haar eigen streamingdienst, doorgaat met de series is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Netflix cancelt Daredevil: vierde seizoen was al volledig gepland
Sluiten