Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix deelt eerste beelden epische fantasy-serie Cursed

Netflix is ook na The Witcher nog steeds op zoek naar zijn eigen Game of Thrones. De eerstvolgende kandidaat voor die titel is Cursed, een ambitieuze fantasy-serie die nog deze zomer naar de streamingdienst komt.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige Young Adult boek van Tom Wheeler, met tekeningen van de legendarische comics-veteraan Frank Miller. Ja, de man de The Dark Knight comics die de basis vormden voor de films van Christopher Nolan. Die Frank Miller.

Netflix komt met Cursed

In plaats van superhelden duiken de twee met Cursed in de wereld van de legendes van Koning Arthur. Een eeuwige bron van materiaal voor Hollywood. De Netflix serie heeft nog geen specifieke releasedatum, naast dat Cursed in de zomer uitkomt, maar de streamingdienst heeft nu wel de eerste beelden vrijgegeven.

Vervloekt is een hervertelling van de Arthur-legende, verteld door de ogen van Nimue, een jonge vrouw met een mysterieus geschenk dat voorbestemd is om de krachtige (en tragische) Vrouwe van het Meer te worden.

Na de dood van haar moeder vindt ze een onverwachte partner in Arthur, een bescheiden huurling, die op zoek is naar Merlijn en een oud zwaard. In de loop van haar reis zal Nimue een symbool worden van moed en rebellie tegen de angstaanjagende Rode Paladijnen en hun medeplichtige Koning Uther.

Netflix Cursed eerste beelden
(Afbeelding: Netflix)

Eerste beelden en cast

Aldus Netflix: “Cursed is een coming-of-age-verhaal waarvan de thema’s zeer actueel zijn in onze eigen tijd: de vernietiging van de natuurlijke wereld, religieuze terreur, zinloze oorlogen en het vinden van de moed om te leiden in het licht van het onmogelijke.”

Tom Wheeler heeft ervaring in Hollywood als scriptschrijver, en is voor de Netflix Original tevens aan boord als showrunner. Frank Miller is nauw betrokken als producent. Het eerste seizoen van Cursed zal uit tien afleveringen bestaan, van een uur per stuk.

Ook de cast is gedeeltelijk al bekendgemaakt: 13 Reasons Why’s Katherine Langford als Nimue, Devon Terrell als Arthur en Vikings’ Gustaf Skarsgard als Merlin. Op naar de zomer!

 Afbeeldingen: Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix deelt eerste beelden epische fantasy-serie Cursed
Sluiten