Netflix en Colin Kaepernick werken aan docuserie over racisme

Colin Kaepernick werd in 2016 opeens wereldnieuws toen hij als enige speler knielde tijdens het Amerikaanse volkslied, als protest tegen racisme en politiegeweld. De American football-quarterback is sinds dat seizoen niet meer op het veld geweest.

President Trump riep clubs namelijk op Kaepernick niet meer in te schakelen. Kaepernick trok de NFL voor de rechter, maar het mocht niet baten. Naast een financiële schikking leek zijn carrière voorgoed voorbij te zijn.

Colin Kaepernick als symbool

Desondanks is de quarterback het symbool geworden van de strijd tegen racisme, en volgen de laatste jaren steeds meer sporters zijn voorbeeld. Als bevestiging van zijn heldendaad kreeg de speler ook nog eens een miljoenencontract van Nike.

Met de huidige Black Lives Matter-protesten wordt er al gespeculeerd over een comeback van Kaepernick. Durven de teameigenaren het weer aan? Terwijl we op een antwoord op die vraag wachten, duikt Netflix in het leven van de invloedrijke sporter.

Netflix komt met docuserie

De streamingdienst komt namelijk met een docuserie over Colin Kaepernick: Colin in Black & White. In tegenstelling tot zijn recentere sportprestaties gaat de Netflix Original juist over zijn middelbare schooljaren. In zes afleveringen krijgen fans te zien hoe hij als zwart kind opgroeit in een wit adoptiegezin.

Daarbij ligt de focus vooral op de ervaringen die ervoor zorgden dat hij besloot om zich actief in te zetten voor zijn gemeenschap. De serie wordt geproduceerd door Michael Starrburry en Emmy-winnaar Ava DuVernay. Zij leverden eerder de veelgeprezen serie When They See Us af.

“We zien nog steeds dat veel verhalen over ras en de zwarte gemeenschap verteld worden door een ‘witte’ lens”, aldus Kaepernick. “Wij willen een nieuw perspectief creëren van de dagelijkse realiteit van zwarte mensen. We onderzoeken de raciale conflicten waarmee ik werd geconfronteerd tijdens mijn middelbare schooltijd als een geadopteerde zwarte jongen in een blanke gemeenschap. Het is een eer om deze verhalen, samen met Ava, tot leven te brengen zodat de wereld dit kan zien.”

Het is helaas nog niet bekend wanneer Colin in Black & White naar Netflix komt.

WANT

Reageer op artikel:
Netflix en Colin Kaepernick werken aan docuserie over racisme
Sluiten