Netflix 13 apr 2019 Jan de Raab

Nieuwe Netflix horrorserie Chambers is absoluut niet voor tere zieltjes

Netflix blijft de gemoederen bezighouden. Is het niet vanwege een heftige documentaire over de gevolgen van de klimaatverandering, dan wel via een grote hoeveelheid nieuwe releases. De laatste toevoeging in dat rijtje is speciaal voor de liefhebbers van het horrorgenre. Met Chambers heeft Netflix goud in handen. Lekker griezelen bij een verhaal over een harttransplantatie die net iets meer gevolgen heeft dan je had verwacht.

Na het zien van Chambers is de kans groot dat je snel je mening over orgaandonaties gaat herzien. Uma Thurman kruipt in de huid van Nancy Lefevre, een moeder wiens dochter Becky op jonge leeftijd is overleden. De leeftijd van Becky en haar lichamelijke conditie maken haar uitermate geschikt als donor. Met het hart van Becky proberen de artsen het leven van Sasha te redden. De jonge Sasha krijgt dus het hart van Becky en de transplantatie lijkt succesvol te zijn verlopen. Niemand heeft echter in de gaten dat het hart van Becky niet het enige is wat is getransplanteerd.

Een harttransplantatie met een duister randje

Het toeval wil dat het overlijden van Becky is omgeven met allerlei vraagtekens. Nu de transplantatie van Becky’s hart naar het lichaam van Sasha goed is verlopen, komt de gruwelijke waarheid langzaam naar boven. Een vreemde aaneenschakeling van onverklaarbare gebeurtenissen volgt en Sasha blijkt kort na de transplantatie bepaalde eigenschappen van Becky te hebben overgenomen.

Chambers | Season 1 Official Trailer [HD] | Netflix

Bad things happen for a reason. Chambers arrives on Netflix, April 26. instagram.com/chambersnetflix A young heart attack survivor becomes consumed by the mystery surrounding the heart that saved her life. However, the closer she gets to uncovering the truth about her donor’s sudden death, the more she starts taking on the characteristics of the deceased — some of which are troublingly sinister.

Haar omgeving reageert weinig enthousiast op de veranderingen en in rap tempo volgen de schokkende gebeurtenissen elkaar op. Het contact wat inmiddels is ontstaan tussen Sasha en Nancy blijkt eerder als katalysator te werken, dan dat er antwoorden komen op de vragen van Sasha.

Chambers, met Uma Thurman en Tony Goldwyn

Naast Uma Thurman zien we ook een oude bekende in Chambers: Tony Goldwyn (The Pelican Brief, Divergent). Het script is van de hand van Leah Rachel en is haar eerste productie voor Netflix. Een spannende situatie voor Leah die met enthousiasme vertelt over haar ervaring met de nieuwe horror-serie.

“Chambers speelt zich af in een mystieke New Age omgeving van Arizona en is een psychologisch horrorverhaal dat de verschillende manieren onderzoekt waarop we trauma’s beleven. Maar wat begint als een gefundeerd menselijk verhaal draait uiteindelijk uit in iets dat veel vreemder en verwarder is dan je had verwacht.”

Het eerste seizoen van de Netflix-original Chambers is vanaf 26 april te zien. Wil je weten wat er deze week allemaal gebeurd is in Netflix-land? Luister dan hieronder onze podcast: Kijkvoer!

Geek Tyrant

Reageer op artikel:
Nieuwe Netflix horrorserie Chambers is absoluut niet voor tere zieltjes
Sluiten