Netflix onthult trailer van laatste film Marvel-ster Chadwick Boseman

Ma Rainey’s Black Bottom, netflix, trailer, laatste film, chadwick boseman

De laatste film van de helaas veel te vroeg overleden filmster Chadwick Boseman wordt niet Black Panther 2. Ook Marvel Studios wist niet van zijn ziekte af, en de productie moest nog van start gaan. Het laatste project waarin Boseman te zien zal zijn is Ma Rainey’s Black Bottom, een film voor Netflix.

Ma Rainey’s Black Bottom is een adaptatie van het gelijknamige toneelstuk uit 1984. Het verhaal speelt zich af in het Chicago van 1927. Chadwick Boseman speelt Levee, een zeer ambitieuze trompettist die Ma Rainey begeleidt, een legendarische blueszangeres die door Viola Davis vertolkt wordt.

Netflix Original: Ma Rainey’s Black Bottom

De Netflix Original gaat over de spanningen en conflicten die ontstonden tussen Rainey en de witte eigenaren van de clubs waar ze optrad. Het personage dat Boseman speelt is fictief, maar Rainey zelf is een belangrijk personage uit de muziekgeschiedenis. Ze was een van de eerste zwarte professionele blueszangers, en ook een van de eerste die haar optredens opnam.

Ma Rainey’s Black Bottom, de naam van de film, is tevens de naam van haar grootste hit. Een hit die op zijn beurt weer geschreven is voor een dans met dezelfde naam. Verwarrend, inderdaad. Maar goed, voor nu is alles wat je moet weten dat Netflix op 18 december de film lanceert, en dat er eindelijk een volledige trailer is verschenen.

Met Viola Davis, Chadwick Boseman en verder onder andere Colman Domingo, Michael Potts en Glynn Turman als castleden wijst alles erop dat het een indrukwekkende dramafilm gaat worden. De regie is in handen van George C. Wolfe, die voornamelijk bekend staat om zijn regiewerk voor toneelstukken.

Laatste film Chadwick Boseman

Boseman stond het meest bekend om zijn rol als Black Panther in vier Marvel-films. Hij overleed op 28 augustus op 43-jarige leeftijd. De acteur had darmkanker, maar hield zijn ziekte voor het grote publiek geheim. Zelfs Marvel wist er dus niet vanaf. Ma Rainey’s Black Bottom werd vorig jaar in juli en augustus gefilmd, en is daarmee de allerlaatste film waarin Boseman te zien zal zijn.

Een ding is zeker: deze bijzondere film-adaptatie zal meer kijkers krijgen dan vorig jaar het geval zou zijn. Hopelijk weet Ma Rainey’s Black Bottom ook daadwerkelijk indruk te maken.

Ma Rainey's Black Bottom Netflix Chadwick Boseman trailer
Poster (Bron: Netflix)
Reageer op artikel:
Netflix onthult trailer van laatste film Marvel-ster Chadwick Boseman
Sluiten