Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Netflix dropt brute trailer voor Castlevania seizoen 3

Het is eindelijk tijd voor het derde seizoen van Castlevania. Netflix heeft een spectaculaire trailer gedropt en gaat onbekend terrein verkennen.

Castlevania en Netflix

Voor brute animatieseries voor volwassenen moet je normaliter moet je normaliter in Japan zijn. Waar we in het westen vooral cartoons voor kinderen voorbij zien komen, zijn getekende films en series in Japan ook razend populair onder volwassenen.

Thrillers, horror, romantiek: elk genre wat we hier enkel in live-action gewend zijn wordt daar in een slick animatie-jasje gestoken. Netflix volgt al enkele jaren dat voorbeeld met grimmige Castlevania, een op de gelijknamige gamingfranchise gebaseerde serie.

De duidelijk op Japanse animatieseries gebaseerde show wordt op 5 maart eindelijk voorzien van een derde seizoen. Dit keer moeten de Amerikaanse makers het zonder Dracula stellen, wat een nieuwe status quo oplevert.

Brute trailer

Maak je echter geen zorgen: de helden van Castlevania hebben nog genoeg monsters om op te jagen. Een spectaculaire eerste trailer laat zien waar fans op kunnen rekenen. Dracula is nog niet helemaal verdwenen, want zijn bondgenoten zijn uit op wraak.

We hebben sinds seizoen twee lang moeten wachten, maar de eerste bewegende beelden laten zien waarom. De show behoudt zijn strakke animatiestijl en gaat weer strak geregisseerde vechtscènes op je beeldscherm toveren.

Voor fans van de games wordt het sowieso een spannend seizoen. In tegenstelling tot de eerste twee seizoenen vertelt cultheld Warren Ellis dit keer een verhaal dat nog verder van de originele games afwijkt.

Ach, zolang Ellis even scherp blijft schrijven en Alucard, Trevor Belmont en Sypha genoeg demonen hebben om in stukjes te hakken, zullen fans al tevreden zijn. Op naar 5 maart!

Over videogames gesproken: hopelijk wordt de Resident Evil serie van Netflix net zo sterk als Castlevania.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Netflix dropt brute trailer voor Castlevania seizoen 3
Sluiten