Netflix thriller ‘cargo’ is eindelijk een zombiefilm met inhoud

Films met een zombie uitbraak als onderwerp vallen meestal niet op door hun diepgaande verhaal en intrigerende dialogen. Daar wil Netflix verandering in brengen en dat gaan ze doen met Cargo. Een nieuwe Netflix Original met in de hoofdrol niemand minder dan Martin Freeman.

Het verhaal van Cargo klinkt in eerste instantie niet heel bijzonder. De film draait om de door Martin Freeman gespeelde Andy. Hij is gelukkig getrouwd en trots vader van een beeldschone dochter, maar dan gaat alles fout. Er breekt een virus uit en overal veranderen mensen in zombies. Ook de vrouw van Andy wordt getroffen door het noodlot.

https://www.manners.nl/netflix-update-week-14-deze-toffe-series-en-films-kun-je-nu-bekijken/

Meer dan een zombiefilm

Het is aan Andy om met zijn dochter te ontsnappen uit deze door zombies overlopen wereld. Hij heeft daar maar 48 uur voor, want net als zijn vrouw is ook hij geïnfecteerd door het virus. Dit betekent dat Andy binnen twee dagen zal veranderen in een een mensetende ondode. Hierdoor ontstaat er een emotionele achtbaan die laat zien hoe ver mensen gaan om hun kind te beschermen.

 

Cargo op Netflix

Benieuwd hoe dit bloederige avontuur gaat aflopen? Zorg dan dat je op 18 mei Netflix aanslingert, want vanaf die dag is Cargo te zien via de streamingdienst.

Reageer op artikel:
Netflix thriller ‘cargo’ is eindelijk een zombiefilm met inhoud
Sluiten