Netflix cancelt twee topseries waarvoor tweede seizoen al was aangekondigd

Door de huidige pandemie worden niet alleen veel films en series uitgesteld, maar leggen ook veel projecten het loodje. Sterker nog, Netflix heeft twee series gecanceld waarvoor al een tweede seizoen op de planning stond.

Dat is vooral zuur in het geval van The Society. Vorig jaar werd met veel fanfare aangekondigd dat de hitserie een tweede seizoen zou gaan krijgen. De productie was er zelfs klaar voor om volgende maand te beginnen met het filmen. Dat zal niet meer gebeuren, want de streamingdienst heeft last-minute alsnog de serie gecanceld.

Netflix cancelt series

Hetzelfde geldt voor I Am Not Okay With This, de goed ontvangen Netflix Original die eerder dit jaar uit kwam. De makers van Stranger Things en The End of the F***ing World stonden aan het roer, maar wisten blijkbaar niet de resultaten te boeken waar het bedrijf op hoopte.

Voor de op de gelijknamige graphic novel van Charles Forsman gebaseerde serie was overigens officieel nog niet een tweede seizoen aangekondigd. Volgens bronnen rondom het project had men achter de schermen echter al wel de opdracht gekregen om ermee aan de slag te gaan. De scripts waren al af en men was van plan binnenkort de productie af te trappen.

Pandemie gooit roet in eten

Die kunnen nu dus de prullenbak in, want ook I Am Not Okay With This is dus gecanceld. Volgens het onderstaande statement van Netflix ligt het vooral aan de huidige pandemie. Andere bronnen wijzen op onverwachte hogere kosten en de onzekerheid rondom startdata als de voornaamste redenen.

“We hebben de moeilijke beslissing genomen om niet verder te gaan met het tweede seizoen van The Society en I Am Not Okay With This. We zijn teleurgesteld dat we deze beslissingen moeten nemen vanwege omstandigheden gecreëerd door COVID, en we zijn deze makers dankbaar, waaronder: Jonathan Entwistle, Christy Hall, Shawn Levy, Dan Levine, Dan Cohen en Josh Barry bij 21 Laps Entertainment for I Am Not Okay With This; Chris Keyser, Marc Webb en Pavlina Hatoupis voor The Society; en alle schrijvers, casts en crews die onvermoeibaar hebben gewerkt om deze shows te maken voor onze abonnees over de hele wereld,” aldus Netflix.

Hogere kosten

Door de extra maatregelen die getroffen moeten worden zwellen budgetten van aankomende projecten aan. Voor de grootste kaskrakers is dat niet een deal-breaker maar voor series die al geen enorme knallers waren kan het betekenen dat het onderaan de streep simpelweg niet meer de moeite waard is om een nieuw seizoen te produceren.

In het geval van series zoals The Society en I Am Not Okay With This die al bezig waren met een tweede seizoen is het extra zuur. Bereid je maar voor op meer van dit soort nieuwsberichten naar mate de pandemie aan blijft houden…

Cinemablend

Reageer op artikel:
Netflix cancelt twee topseries waarvoor tweede seizoen al was aangekondigd
Sluiten