Netflix cancelt Marvel-series The Punisher en Jessica Jones, maar er is nog hoop

We wisten eigenlijk wel dat het ging gebeuren, maar het is nu dan toch officieel bekend gemaakt. Ook de laatste twee Marvel series op Netflix zijn gecanceld. The Punisher zal na twee seizoen niet meer terugkeren op de streamingdienst. Jessica Jones krijgt nog wel een derde seizoen later dit jaar, maar daarna is het ook voor deze heldin einde oefeningen. Althans, op Netflix. Er is namelijk goede hoop dat de Marvel series terugkomen.

Het superhelden tijdperk van Marvel en Netflix begon bijna drie jaar geleden met het eerste seizoen van Daredevil. Vooral dankzij de rauwere en minder over-the-top benadering werd deze superheldenserie goed ontvangen. Het duurde dan ook niet lang voordat ook andere helden hun weg naar de streamingdienst vonden. Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en The Defenders waarin de helden samenkwamen.

Marvel moet Netflix verlaten

Een groot succes leek in de maak, maar Disney gooide roet in het eten. De mediagigant komt met een eigen streamingdienst en dat heeft gevolgen voor Netflix. Marvel is onderdeel van Disney en dus verhuizen ze mee naar Disney+. Netflix mag de seizoenen die al gemaakt zijn wel houden, maar nieuwe seizoenen gaan er niet komen. De ene na de andere Marvel serie op Netflix werd vervolgens gecanceld.

Jon Bernthal on Twitter

To all who have served. All who know loss. All who love and understand Frank and his pain. It has been an honor to walk in his boots. I’m endlessly grateful to the comic fans and the men… https://t.co/Na0qUrfezZ

Sommige mensen hadden nog goede hoop voor The Punisher en Jessica Jones, maar die kan nu dus ook de prullenbak in. Netflix bedankte in een officieel statement alle betrokkenen en maakte bekend dat het voor beide series afgelopen is. Toch is er nog hoop. Jeph Loeb is het hoofd van Marvel TV en hij sluit niet uit dat de series ooit nog terugkomen: “Onze nieuwe partner mag dan wel besloten hebben dat deze verhalen nu eindigen, maar bij Marvel weet je het nooit zeker.”

Amerikaanse streamingdienst kan uitkomst bieden

Voorlopig is het voorbij voor deze helden, maar we mogen dus nog hopen op een terugkeer. Dat zal niet zijn op Netflix en waarschijnlijk ook niet op Disney+. De nieuwe streamingdienst wil namelijk wegblijven van geweld. Series en films met een 16+ of 18+ rating komen er dus niet in. Gelukkig is er nog een streamingdienst van Disney die uitkomst kan bieden. Benieuwd welke?Klik dan hier.

Maxim

Reageer op artikel:
Netflix cancelt Marvel-series The Punisher en Jessica Jones, maar er is nog hoop
Sluiten