Durf jij het aan? Netflix dropt trailer voor brute horrorfilm Cadaver

Netflix bereidt zich voor op een bijzonder sterk Halloween dit jaar. De ene na de andere horror-film is aangekondigd. Daar komt nu een intrigerende titel bij: Cadaver.

Cadaver is een Noorse post-apocalyptische psychologische horrorfilm met een thriller-sausje. Zo, een hele mond vol.

Cadaver: Netflix scoort horrorfilm

De film is geschreven en geregisseerd door Jarand Herdal, een Noorse nieuwkomer die hiervoor enkel korte films heeft gemaakt. Maar goed, je moet ergens beginnen.

Cadaver gaat over het koppel Leonora en Jacob en hun dochter Alice. Ze moeten elke dag zien te overleven op een post-apocalyptische aarde. Op een dag worden ze door een lokaal hotel aangekondigd om samen met andere overlevenden naar een toneelstuk te komen kijken, inclusief een diner.

Gouden maskers

Een mooi gebaar, om zij die in nood zijn te helpen. De drie hebben niet echt een keuze en besluiten naar het hotel te gaan. De organisator van de avond, Matthias, vertelt ze bij aankomst dat het complete hotel als podium dient voor het toneelstuk.

Het publiek krijgt gouden maskers uitgedeeld, zodat ze te onderscheiden zijn van de acteurs die het toneelstuk opvoeren. Wanneer bezoekers een voor een beginnen te verdwijnen krijgt het bezoekje opeens een zeer macabere twist.

Toffe trailer

Het is niet het meest originele plot, maar de eerste trailer maakt duidelijk dat Netflix met Cadaver potentieel een horror-pareltje te pakken heeft. Het sfeertje wat wordt neergezet is perfect voor Halloween, de vormgeving is uniek en het acteerwerk lijkt ook dik in orde.

Maar goed, het blijft een trailer. Op 22 oktober gaan we ontdekken of Cadaver de moeite waard is. Vanaf dan kun je de horrorfilm namelijk op Netflix vinden.

Reageer op artikel:
Durf jij het aan? Netflix dropt trailer voor brute horrorfilm Cadaver
Sluiten