Netflix sluit megadeal met creatieve duo achter Black Mirror

Netflix heeft weer een tweetal grote namen in huis gehaald: Charlie Brooker en Annabel Jones, de twee creatieve meesterbreinen achter Black Mirror.

Die twee zijn al een jaar in gesprek met de streamingdienst. Nadat ze in april hun huidige productiebedrijf verlieten, leek de deur open voor een grote deal.

Netflix sluit megadeal

Die is nu rond, zo meldt Deadline. Na een jaar aan onderhandelingen heeft de streamingdienst geïnvesteerd in Broke And Bones, zoals hun nieuwe productiebedrijf heet.

Uiteindelijk heeft Netflix de optie om het bedrijf compleet over te nemen, in termijnen in de komende vijf jaar. Het uiteindelijke prijskaartje? Volgens goed ingelichte bronnen kan het totaalbedrag tot wel 100 miljoen dollar oplopen.

Daardoor kan de streamingdienst alle series en films die Charlie Brooker en Annabel Jones gaan produceren exclusief op zijn platform aanbieden.

Charlie Brooker en Annabel Jones (Afbeelding: Frederic J. BROWN / AFP)

Geen Black Mirror

Naar verluidt is de eerste Original al in ontwikkeling, en kunnen fans binnenkort al op een aankondiging rekenen. Juich echter niet te vroeg, want het zal niet om nieuwe afleveringen van Black Mirror gaan.

De rechten voor Black Mirror liggen immers nog steeds bij Endemol Shine, de vorige werkgever van de twee producenten.

Aan de andere kant: is dat echt een probleem? Black Mirror is al slechts een verzameling aan losstaande verhalen. Een type verhalen dat zich prima leent voor nieuwe series en films, zonder het Black Mirror-merk. Er zijn immers geen vaste gezichten of personages die fans opeens moeten missen.

Bovendien is er nog hoop: naar verluidt is Netflix in gesprek om alsnog de franchise over te nemen van Endemol Shine.

Mijlpaal

Voor Netflix is het de eerste investering in een Brits bedrijf. Dat is opmerkelijk, gezien Britse series het over het algemeen zeer goed doen op de streamingdienst. Denk aan Sex Education en The Crown, bijvoorbeeld.

CEO Reed Hastings gaf eerder al aan dat Netflix stappen wilde gaan zetten in Engeland: “Het Verenigd Koninkrijk heeft al zo lang een sterke verhalenexpertise … er is zo’n krachtige en sterke infrastructuur dat het na de Verenigde Staten de plek is waar Netflix de meeste content ontwikkelt.”

Deadline

Reageer op artikel:
Netflix sluit megadeal met creatieve duo achter Black Mirror
Sluiten