Netflix onthult: Black Mirror Bandersnatch is een film en verschijnt nog dit jaar

Het leek er lange tijd op dat we in 2018 geen nieuwe aflevering van Black Mirror zouden gaan krijgen, tot begin deze maand. Opeens verscheen er een officiële tweet die onthulde dat op 28 december Black Mirror Bandersnatch zou gaan verschijnen op Netflix. Vervolgens begon het grote gissen, want wat gaat het worden? Is dit de eerste aflevering van seizoen 5 of iets anders? Inmiddels hebben we het antwoord.

Oplettende Netflix-fanaten hebben namelijk ontdekt dat Black Mirror gaat terugkeren met een film. De streamingdienst heeft een aantal hints gegeven die dit bevestigen. Ditmaal niet door middel van een tweet, maar gewoon open en bloot op hun streaming platform. Als je zoekt naar Bandersnatch via je browser of Netflix app zul je zien dat deze nieuwe titel al klaar staat.

Terug naar Black Mirror seizoen 2

Zoals je kunt zien, staat er dat Black Mirror bandersnatch een Netflix film is en dat hij negentig minuten duurt. De afbeelding die er bij staat, is een afbeelding die aan het laden is en geeft nog niks weg over het verhaal. We zien verder alleen afbeeldingen uit voorgaande seizoenen. Toch is er nog één hint te vinden die misschien wel wat meer vertelt over het verhaal en dat is de beschrijving.

Het enige wat daar staat is “Be right back.” Dit is ook de titel van een aflevering uit het tweede seizoen. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. In deze aflevering van Black Mirror zien we hoe een vrouw haar overleden man door middel van een nieuwe technologisch ontwikkeling weer tot leven brengt.

Nog dit jaar op Netflix

Black Mirror Bandersnatch lijkt hetzelfde pad te gaan volgen als White Christmas. Deze “christmas special” verscheen in 2014 en duurde bijna 75 minuten. Aanzienlijk langer dan de gemiddelde aflevering. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Bandersnatch hetzelfde pad gaat volgen en naast een film, ook de eerste aflevering van seizoen 5 is. We gaan het zien op 28 december, want dan moet Black Mirror bandersnatch gaan verschijnen op Netflix.

LadBible

Reageer op artikel:
Netflix onthult: Black Mirror Bandersnatch is een film en verschijnt nog dit jaar
Sluiten