Biohacking: Netflix-thriller dropt je in de wereld van genetische manipulatie

Maak kennis met Biohacking, een gloednieuwe Duitse Netflix Original over de duistere wereld van genetische manipulatie.

De Duitse Original Dark zorgde er mede voor dat Netflix de kracht van internationale content ontdekte. Door het succes van die serie besloot de streamingdienst meer anderstalige films en series te gaan produceren.

Wellicht heeft het bedrijf zijn tweede Dark te pakken. Gisteren kwam namelijk de eerste volledige trailer voor Biohackers uit.

Biohackers

Dat is een gloednieuwe Netflix Original, uit Duitsland. Biohackers gaat over een mysterieuze professor, genaamd Lorenz. Een meisje genaamd Mia heeft het vermoeden dat zij betrokken is bij een familiedrama.

Ze besluit zich aan te melden voor de universiteit waar Lorenz les geeft, in de hoop erachter te komen wat er aan de hand is. Je raadt het al: al snel ontdekt ze dat er veel meer mis is en dat de professor een duistere wereld verbergt.

Vaag

Zoals de titel al doet vermoeden is dat de wereld van biohacking. Genetische manipulatie dus. Een wereld die, aldus de synopsis, enorme gevolgen kan hebben voor de mensheid.

Dat klinkt lekker vaag, en dat blijft het voorlopig ook. Het verhaal van Biohacking wordt verder namelijk nog geheim gehouden, dus voorlopig blijft het een kwestie van afwachten.

Trailer en release

De eerste trailer lijkt in ieder geval veelbelovend. Een thriller met een unieke setting en onderwerp is altijd welkom, en Biohacking lijkt er nog eens zijn eigen krankzinnige futuristische sausje overheen te gooien.

Op 20 augustus gaan we ontdekken of het eindresultaat net zo sterk uitpakt als Dark. Dan komt het volledige eerste seizoen van de Netflix Original namelijk uit. Dat is overigens later dan gepland: door de huidige pandemie en stilliggende producties werd de titel uitgesteld.

Reageer op artikel:
Biohacking: Netflix-thriller dropt je in de wereld van genetische manipulatie
Sluiten