Zoek je een nieuwe Netflix binge? Probeer dan deze slimme zoekmachine

Noem het een first world problem, maar door de tsunami aan films en series kan het aanbod van Netflix soms nogal overweldigend zijn. Probeer tussen al die uren aan content maar eens de serie te vinden die perfect bij je past. Dat is nog niet zo gemakkelijk en daarom is er nu Flixable.

Deze website gaat je zoektocht naar die ene parel op Netflix namelijk een stuk gemakkelijk maken. Flixable is een zoekmachine voor Netflix die een stuk uitgebreider is dan die van de streamingdienst zelf. Zo heb je keuze uit meer genres, kun je filteren op IMDb-score en op welk jaar de film of serie is verschenen. Dankzij Flixable heb je dus de middelen om een stuk gerichter te zoeken en raak je niet meer zo gemakkelijk verdwaald in het grote Netflix bos.

Helaas is de dienst nu alleen nog beschikbaar voor de Amerikaanse, Canadese en Engelse markt. Wie naar het buitenlandse aanbod van Netflix kijkt via een VPN, kan de dienst wel gebruiken. De overlap tussen het Nederlandse en buitenlandse aanbod is – vooral als het op series aankomt – best groot, dus ook voor ons eigen aanbod kun je de dienst als een redelijke goede filter gebruiken.

Kom je er nooit uit welke film je moet kijken met je vriendin? Deze website brengt redding

Je Netflix binge vinden met Flixable

We hebben deze website te danken aan een Reddit-gebruiker die luistert naar de naam CrazedEli. Hij begon met het in kaart brengen van het Amerikaanse aanbod en heeft inmiddels ook Canada en het Verenigd Koninkrijk toegevoegd. Of hij ook een website gaat maken voor de Nederlandse Netflix is nog onbekend. Ondanks dat het Nederlandse aanbod nog nu ontbreekt, is Flixable een meer dan handige zoekmachine.

Dus ben je op zoek naar een nieuwe serie om te bingen of ben je altijd minimaal een uur aan het zoeken naar een toffe film. Dan is Flixable je redding. Je past gewoon de zoekvoorwaarden aan tot wat je zoekt en met één klik rolt er vervolgens een lijst uit met daarop alle series of films die perfect bij je passen. Het vinden van je nieuwe binge was nog nooit zo gemakkelijk.

Reageer op artikel:
Zoek je een nieuwe Netflix binge? Probeer dan deze slimme zoekmachine
Sluiten