De 8 tofste nieuwe Netflix series van 2020 (inclusief IMDb-score)

Netflix heeft tot nu toe dit jaar weer een hoop nieuwe Originals aan zijn aanbod toegevoegd. We maken de balans op: wat zijn wat ons betreft de hoogtepunten op seriegebied van 2020?

Dan hebben we het over fictie, documentaireseries vallen dit keer buiten de boot. Zeven aanraders waarmee je de zomermaanden zeker door komt!

Unorthodox

Esther is opgegroeid in een ultra-orthodoxe gemeenschap in Brooklyn. Ze besluit het roer drastisch om te gooien: de jonge vrouw verlaat haar hechte omgeving en gearrangeerde huwelijk en vertrekt naar Berlijn. Haar doel: doorbreken in de klassieke muziek. Haar verleden zit haar echter al snel op de hielen. Een schitterend intiem drama, op meesterlijke wijze geacteerd en geregisseerd. Haast documentaire-achtig.

IMDb: 7.9

Giri/Haji

De Britten staan bekend om hun oerdegelijke misdaadseries. Denk aan Bodyguard, Sherlock of Luther. Wat krijg je als je die BBC-kwaliteit samenvoegt met Japans acteertalent? Een enorm brute misdaadserie  genaamd Giri/Haji. Deze zeer spannende serie gaat over twee broers. De een is een succesvol politierechercheur, de ander een van moord verdachte drugshandelaar. Verder gaan we niks spoilen, want dit internationale mysterie moet je vooral gewoon blanco gaan ervaren. Een unieke samenwerking die naar meer smaakt!

IMDb: 7.9

Snowpiercer

De naam Snowpiercer doet je misschien denken aan de gelijknamige film met Chris Evans in de hoofdrol, van Parasite-regisseur Bong Joon-ho. Nu is dat verhaal er echter ook in serievorm, op Netflix. De aarde is een compleet verlaten wasteland, onbewoonbaar. De enige overlevende mensen leven in een trein die eeuwig rondjes rijdt om de aarde. Goed nieuws: het eerste seizoen was zo populair dat Netflix al meteen een tweede seizoen in productie heeft gebracht!

IMDb: 6.7

White Lines

De maker van La Casa de Papel flikt het ‘m gewoon opnieuw: White Lines is een toffe nieuwe Netflix Original. Het lichaam van een vermiste DJ uit Manchester wordt ontdekt, twintig jaar na zijn verdwijning op Ibiza. Wanneer zijn zus op onderzoek uitgaat stuit ze op een wereld vol leugens, dansclubs, drugs en doofpotaffaire. Ze zal haar eigen donkere kanten moeten confronteren om in een wereld vol extremen achter de waarheid te komen.

IMDb: 6.6

I Am Not Okay With This

De producenten van Stranger Things en de regisseur van The End Of The F*cking World kwamen eerder dit jaar met I Am Not Okay With This. Het resultaat is een serie die zich zeker kan meten met die andere grote Netflix Originals. We volgen Sydney, een ogenschijnlijk doorsnee tienermeisje. Ze heeft echter ook geheimen die ze met niemand deelt. Haar ontluikende seksualiteit en mysterieuze superkrachten maken haar leven namelijk behoorlijk complex.

IMDb: 7.6

BNA

Netflix scoort ook in 2020 weer met animatieseries. Het hoogtepunt tot nu toe? BNA, een nieuwe anime van de geliefde Japanse studio Trigger. Het is de 21e eeuw, en het bestaan van mensachtige dieren is onthuld. Ze leefden tot nu toe altijd in de schaduwen, maar maken sinds kort openlijk deel uit van de mensheid. Ze hebben zelfs hun eigen stad, waar ze volledig zichzelf kunnen zijn. Michiru, een mensachtige die op een dag in een dier verandert, trekt er naar toe om antwoorden te zoeken.

IMDb: 7.4

The King: Eternal Monarch

Lee Gon, een moderne keizer van het Koninkrijk Corea, probeert de grens over te steken naar een alternatieve realiteit waarin de Republiek Korea in plaats van het Koninkrijk bestaat. Hij komt rechercheur Jung Tae-eul tegen, die hij herkent aan een identiteitsbewijs dat hij kreeg na de moord op zijn vader. De halfoom van Lee Gon, Lee Lim, die zijn vader vermoordde, is ondergedoken en bouwt legers op terwijl hij heen en weer reist tussen de twee parallelle werelden. Volg je het nog? Wij ook niet, maar de serie die deze synopsis oplevert is van hoog niveau. Mits je tegen een dik K-drama-sausje kunt!

IMDb: 8.4

Reageer op artikel:
De 8 tofste nieuwe Netflix series van 2020 (inclusief IMDb-score)
Sluiten