De 9 beste films en series die nog in 2020 op Netflix verschijnen

Nog even volhouden en dan is 2020 eindelijk voorbij. Het jaar dat werd geregeerd door een virus dat ons inmiddels al maandenlang binnenhoudt. Gelukkig was er altijd Netflix om ons op de been te houden. En ook nu we in een nieuwe lockdown gaan, staat de streamingdienst weer voor ons klaar. Deze 9 ijzersterke films en series gaan namelijk nog in december verschijnen.

Voor een complete lijst met alles series en films die nog gaan verschijnen, kun je hier terecht. In dit artikel richten we ons op de titels die het meest in het oog springen. Er staan namelijk nog een aantal zeer interessante films en series op de planning. Van compleet nieuwe originals tot komedie specials en aangekochte bioscoopfilms.

9 films en series die nog dit jaar (2020) op Netflix verschijnen

1. The Ripper

Netflix Original Serie
Misdaad Documentaire

Jack the Ripper kennen we allemaal, maar in de jaren ‘70 was er nog een seriemoordenaar die deze naam kreeg. The Yorkshire Ripper begon met het verminken en vermoorden van prostituees, maar al snel was geen enkele vrouw meer veilig. Ondanks de vele moorden taste de Britse politie in het duister. Ze hadden geen idee wie er schuilging achter deze naam. In deze documentaire kijken we terug op deze wereldberoemde zaak.

The Ripper staat vanaf 16 december op Netflix

2. Ma Rainey’s Black Bottom

Netflix Original Film
Drama / musical

In 2020 zijn ons helaas opnieuw een aantal grote namen ontvallen. Sommigen daarvan zagen we totaal niet aankomen, zoals Chadwick Boseman. De acteur, die we vooral kennen als Black Panther, bleek darmkanker te hebben en overleed op 28 augustus. Nu verschijnt de laatste film waarin hij te zien zal zijn: Ma Rainey’s Black Bottom. Chadwick Boseman speelt een ambitieuze trompettist die het samen met de moeder van de blues probeert te maken in het Chicago van de jaren ‘20.

Ma Rainey’s Black Bottom staat vanaf 18 december op Netflix

3. The Midnight Sky

Netflix Original Film
Drama / Sci-fi

De wereld is getroffen door een enorme ramp en daardoor praktische onbewoonbaar geworden. Niemand kan aan dit lot ontsnappen, behalve een groep astronauten die nog rondzweven in de ruimte. Een wetenschapper, gespeeld door George Clooney, reist af naar de Noordpool. Vanaf daar probeert hij contact te leggen met astronauten (waarvan één gespeeld oor Felicity Jones) en ze te waarschuwen dat ze niet terug moeten komen.

The Midnight Sky staat vanaf 23 december op Netflix

4. Bridgerton

Netflix Original Serie
Historische drama / romantiek

Tussen 2000 en 2013 schreef auteur Julia Quinn de populaire Bridgerton-serie. Een reeks van negen boeken over de weduwnaar mevrouw Bridgerton, maar vooral over haar acht kinderen. De verhalen gaan namelijk over hun levens en de zoektocht naar geluk en liefde binnen de Londense high society. Daar zag Netflix wel brood in en kocht de rechten om er een serie van te maken. Het eerste seizoen verschijnt deze kerst en richt zich op de oudste dochter.

Bridgerton staat vanaf 25 december op Netflix

5. We Can Be Heroes

Netflix Original Film
Actie-komedie

Regisseur Robert Rodriguez maakt twee soorten films. Harde actiefilms voor volwassen en spannende films voor kinderen. Tot die laatste categorie behoort ook de Netflix-film We Can Be Heroes. Hierin staat een groep jonge superhelden centraal die de wereld moeten redden van een buitenaardse bedreiging. Een soort Guardians of the Galaxy, maar dan gericht op een wat jongere doelgroep, en met Pedro Pascal.

We Can Be Heroes staat vanaf 25 december op Netflix

6. De LEGO Film 2

Film
Komedie

Soms zijn de makers van kinderfilms zo vriendelijk om er ook wat voor oudere kijkers in te stoppen. De LEGO-films zijn daar een goed voorbeeld van. Hierin volgen we de avonturen van Emmet. In het tweede deel moet hij de ruimte in om Lucy en Batman te redden. Zij zijn namelijk ontvoerd door de LEGO Duplo-aliens. Kortom, plezier voor het gehele gezin.

The LEGO Film 2 staat vanaf 26 december op Netflix

7. Equinox

Netflix Original Serie
Thriller

Goed nieuws voor liefhebbers van Scandinavische thrillers. Netflix komt namelijk met Het Deense Equinox. Hierin volgen we Astrid. Een vrouw die worstelt met het verlies van haar zus. Zij verdween namelijk 21 jaar geleden samen met haar klasgenoten. Niemand weet wat er gebeurt is en de zaak werd gesloten. Astrid wordt nog steeds gekweld door visioenen en besluit zelf onderzoek te doen. Zo belandt ze in een zoektocht die antwoorden oplevert die ze eigenlijk niet wil horen.

Equinox staat vanaf 30 december op Netflix

8. Get Out

Film
Horror

In 2017 verscheen Get Out en werd vervolgens overladen met lof. Vooral omdat het meer is dan alleen een ijzersterke horrorfilm. Er zit namelijk komedie doorheen gemengd en bovenal een kritische blik op de maatschappij. Get Out is met weinig te vergelijken en daarom een film die je gezien moet hebben.

Get Out staat vanaf 30 december op Netflix

9. Best of Stand-Up 2020

Netflix Original Stand-up
Komedie

Netflix heeft in 2020 weer een hoop stand-up komedie toegevoegd aan hun bibliotheek, en het beste daarvan vindt je nu in één show. Best of Stand-Up 2020 is gewoon precies wat de titel al verklapt: de beste stand-up komedie van het afgelopen jaar. Perfect om het jaar lachend mee af te sluiten.

Best of Stand-Up 2020 staat vanaf 31 december op Netflix

De populairste Netflix-titels van 2020

Zoals we al zeiden is er in 2020 een hoop moois verschenen op Netflix. Eigenlijk te veel om allemaal te zien. Om ervoor te zorgen dat je de toppers niet mist, heeft Google onthult welke series en films het meest populair zijn. Welke dat zijn, kun je hier lezen.

Reageer op artikel:
De 9 beste films en series die nog in 2020 op Netflix verschijnen
Sluiten