Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 16 nov 2020

Kijktip: de 8 best bekeken Netflix-series en films van oktober

Oktober was een uitstekende maand voor Netflix-abonnees. Met maar liefst 69 nieuwe films en series kreeg je absoluut waar voor je geld. Eigenlijk is het zelfs te veel om te kijken. Daarom zetten we de toppers voor je op een rij. Dat doen we niet aan de hand van onze eigen mening, maar die van de kijker.

Dankzij Variety weten we namelijk welke films en series het beste bekeken werden op Netflix. Zij hebben namelijk een samenwerking met 7Park Data, en dat bedrijf weet precies welke series en films er in Amerika het beste bekeken zijn. Het is dus een lijstje op basis van de Amerikaanse Netflix, maar alle titels die erin staan, kunnen we ook in Nederland gewoon zien.

De 8 beste bekeken Netflix films en series in oktober

  1. The Haunting of Bly Manor
  2. Shitt’s Creek
  3. Hubie Halloween
  4. American Murder: The Family Next Door
  5. Emily in Paris
  6. Ratched
  7. The Queen’s Gambit
  8. Unsolved Mysteries

7Park Data houdt overigens niet alleen Netflix nauwlettend in de gaten. Ook de kijkcijfers van Amazon Prime Video, HULU, Disney+ en Apple TV+ worden geanalyseerd. Wanneer je deze meeneemt, verandert er overigens niet veel aan de top 8. Alleen Disney+ weet de hegemonie van Netflix te doorbreken. Wanneer we alle streamingdiensten meenemen, is de derde plek namelijk voor The Mandalorian. Als we er een top 10 van zouden maken, weet Disney+ dankzij Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas ook de tiende plek te bemachtigen.

De best bekeken Netflix serie van oktober:

In september zag de top 10 er overigens heel anders uit. Alleen Ratched en Shitt’s Creek stonden er toen ook al in. De koppositie was een maand geleden nog voor Cobra Kai. Op de tweede plek stond The Boys van Amazon Prime Video en het brons was voor Away. Inmiddels heeft iedereen die series dus helemaal uitgekeken en verder gegaan met iets nieuws.

Wat is er nieuw in november?

Grote kans dat de top 10 er in november ook weer anders uit zal zien. The Mandalorian zal zich ongetwijfeld handhaven, maar Netflix komt weer met een hele stroom nieuwe titels. Benieuwd welke? Wij hebben ze alle 66 op een rij gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijktip: de 8 best bekeken Netflix-series en films van oktober
Sluiten